Tabanında insan kanı olan ayakkabıya dava

Dünyanın en büyük spor malzemeleri ürecisi firmalarından olan Nike'ın rapçi Lil Nas X ve sanat kolektifi MSCHF adına ürettiği, tabanında insan kanı bulunan "Şeytan Ayakkabısı" büyük tepki çekti. Lil Nas X bin dolara satışa sunulan ayakkabı için özür dilerken, Nike markalarının izinsiz kullanıldığını ileri sürerek New York Federal Mahkemesi'nde dava açtı.

Nike, sanat kolektifi MSCHF ve rapçi Lil Nas X işbirliğinde yeni ayakkabı modelini satışa sundu. Ancak ayakkabının tabanındaki bölmede insan kanı kullanılması büyük tepkilere neden oldu. 

BBC'nin haberine göre satışa çıkan modeldeki her bir ayakkabıda sanat kolektifinin üyeleri tarafından bağışlanan, 60 santimetre küp (2.03 sıvı ons) kırmızı mürekkep ve tek bir damla insan kanı yer alıyordu.

Şeytan ayakkabısı diye adlandırılan ayakkabıda ayrıca pentagram gibi satanismi çağrıştıran  ögeler de bulunuyordu.

Tabanında insan kanı olan ayakkabıya dava1018 DOLARDAN SATIŞA ÇIKTI

Şeytan Ayakkabısı olarak adlandırılan ve tabanında 1 damla insan kanı bulunan ayakkabıdan toplam 666 çift üretildi. Her bir çiftin değeri ise 1018 dolar olarak belirlendi.

İnsan kanı barındırması nedeniyle büyük tepki çeken ayakkabıların satışa sunulduğu pazartesi günü bir dakikada tükendiği görüldü.

NIKE DAVA AÇTI

Markalarının izinsiz kullanıldığı gerekçesiyle New York Doğu Bölgesi Mahkemesi’ne başvuran Nike, ayakkabıların satışının durdurulmasını ve sanat kolektifinin meşhur logolarını kullanmasının engellenmesini istedi.

Dava dilekçesinde ‘Şeytan‘ ayakkabıların MSCHF ve Nike arasında hatalı şekilde bağlantı kurulmasına neden olarak karışıklık yarattığı ileri sürüldü.

Tabanında insan kanı olan ayakkabıya dava - Resim : 2

ÜNLÜ RAPÇİ ÖZÜR DİLEDİ

İşbirliğinde yer alan rapçi Lil Nas X, YouTube kanalından "Lil Nas X Şeytan Ayakkabı İçin Özür Diliyor" başlıklı bir video paylaştı. Özürle başlayan videonun saniyeler içinde rapçinin yeni klibi 'Montero' ile devam ettiği görüldü. Klipte, rapçi Lil Nas X'in bir şeytan figürüyle dans ettiği dikkatlerden kaçmadı.

Tabanında insan kanı olan ayakkabıya dava ile ilgili etiketler New York nike Lil Nas X rapçi şeytan ayakkabı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.