Sosyal medyadan 'Türkiye'ye boykot' çağrısı

Suudi Arabistan Ticaret Odaları Başkanı Ajlan al-Ajlan, hafta sonu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Türk mallarına boykot çağrısında bulundu.

Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki ilişkiler son zamanlarda dış politika ve İslamcı gruplara yönelik tutum nedeniyle gerildi.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2018 yılında Suudi Arabistan'ın İstanbul Konsolosluğu'nda öldürülmesi gerilimi tırmandırmıştı.

SOSYAL MEDYADAN 'TÜRKİYE'YE BOYKOT' ÇAĞRISI

Suudi Arabistan Ticaret Odaları Başkanı Ajlan al-Ajlan, cumartesi günü Twitter'dan yaptığı açıklamada "Türk hükümetinin hükümetimize, ülkemize ve vatandaşlarımıza yönelik süregelen saldırgan tutumu nedeniyle Türkiye'ye dair, ithalat, yatırım ya da turizm olsun her şeye boykot uygulamak her Suudi tüccar ya da tüketicinin sorumluluğudur" dedi.

Bazı Suudi ve Türk tüccarlar bir yıldan uzun süredir Türkiye'den ithal ürünlere gayri resmi boykot uygulandığını ifade ediyorlardı.

Sosyal medyadan 'Türkiye'ye boykot' çağrısı ile ilgili etiketler Suudi Arabistan Türkiye Ajlan al-Ajlan boykot türk malı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.