Suudiler parasını nereye yatırıyor?

Suudi Arabistanlıların Yüzde 14’ü Kriptoya Yatırım Yapıyor. Arap Yarımadası’nın en büyük ülkesi olan Suudi Arabistan’da kripto kullanımı her geçen gün artıyor.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

KuCoin Araştırmasına Göre, Suudi sakinlerinin yüzde 14’ü Kripto Yatırımcısı Bir KuCoin anketine göre, Suudi Arabistanlılar kripto para birimleriyle ilgilenmeye ve benimsemeye başladı. Bölgedeki kripto yatırımcılarının yüzde 76’sının bir yıldır kripto ticaret deneyimine sahip olduğunu ve yüzde 49’u da altı aydan az deneyime sahip olduğunu dile getirdi.

Kripto para borsası KuCoin’in yayınladığı araştırmaya göre, yaklaşık üç milyon Suudi Arabistanlı veya 18 ila 60 yaş arasındaki yetişkin nüfusun yüzde 14’ü ya kripto para yatırımcısı ya da son altı ay içinde kripto para ticareti yaptı.

Anket ayrıca, ülkedeki bireylerin yüzde 17’sinin kriptoya yatırım yapmaya meraklı olduğunu ve önümüzdeki altı ay boyunca kripto paralara yatırım yapma ihtimalinin yüksek olduğunu ortaya çıkardı.

Ankete katılan yatırımcıların yüzde 51’i kripto para birimlerini finans sektörünün geleceği olarak gördüklerini söyledi. Ankete katılanların yüzde 44’ü, varlık sınıfının diğer yatırım biçimlerine kıyasla daha uzun vadeli getiriler sağlayacağını belirtti.

NFT alanına da ilgili olan Suudi Arabistan geçtiğimiz günlerde ülkenin Suudi krallığının dijital turizmdeki ilerlemesine katkı sağlamak için hediyelik NFT eşyalarının oluşturulduğunu aktarmıştı.

Suudiler parasını nereye yatırıyor? ile ilgili etiketler KUCOİN Suudi yatırım
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.