Suudi Veliaht Prensi ABD gazetesine savaş için tarih verdi!

ABD'yi ziyaretinde Wall Street Journal gazetesine konuşan Suudi Veliahtı, Batılı ülkeleri İran'a karşı daha sert yaptırımlar uygulamaya çağırdı. Prens Selman ''İran'la askeri çatışmadan kaçınmak için bunu başarmalıyız, eğer bunu başaramazsak muhtemelen 10-15 yıl içinde İran'la savaşacağız'' dedi.

Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman (MbS), iki haftalık ABD ziyaretinde İran'a baskının artırılması taleplerini tırmandırıyor.

Bu kez Wall Street Journal (WSJ) gazetesine konuşan MbS, uluslararası toplumun daha fazla yaptırımla İran'a baskıyı artırmasını istedi.

Suudi Arabistan'ın de facto lideri, ''İran'la askeri çatışmadan kaçınmak için bunu başarmalıyız, eğer bunu başaramazsak muhtemelen 10-15 yıl içinde İran'la savaşacağız'' dedi.

İki haftalık ABD ziyareti gerçekleştiren Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, New York'taki Birleşmiş Milletler merkezinde BM Genel Sekreteri Antonio Guterres tarafından ağırlandı. 27 Mart 2018

NÜKLEER SİLAHLANMA RÜZGARLARI

MbS, ABD ziyaretine başlamadan önce CBS'in 60 Dakika programına verdiği mülakatta İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'den 'Ortadoğu'daki yeni Hitler' diye söz etmişti.

Genç prens, ''Suudi Arabistan nükleer bombası olsun istemiyor, ama hiç şüphe yok ki, İran nükleer bomba geliştirirse biz de mümkün olduğunca çabuk aynısını yaparız'' diye konuşmuştu.

Bunun üzerine İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Suudi Veliahtı'nı 'hezeyan içindeki toy bir kişi' diye nitelemişti. Şimdiki halde İsrail, Ortadoğu'da nükleer silah sahibi tek güç konumunda.

HAHAMLARLA BULUŞTU

Bu arada ABD'de Yahudi lobisiyle de görüşen 32 yaşındaki prens, New York temasları çerçevesinde dini hoşgörü mesajı çerçevesinde farklı inançların liderleriyle biraraya geldi. Grubun içinde iki haham da olduğu beliritildi.

Suudi Veliaht Prensi ABD gazetesine savaş için tarih verdi! ile ilgili etiketler İran selman
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.