Suudi Savcı: İlaçla öldürüldü parçalanıp konsolosluktan çıkartıldı...

Suudi Arabistan savcılığı Kaşıkçı cinayeti zanlılarına istenen cezaları açıkladı! Suudi savcı, 11 sanıktan 5'i için idam cezası istedi. Savcı Kaşıkçı cinayete ilişkin detayları da paylaştı...

Suudi Arabistan Başsavcılığı, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin son gelişmeleri ve ellerindeki bilgileri açıkladı.

Suudi Savcının aktardığı bilgilere göre Cemal Kaşıkçı boğuşma ve bu sırada verilen öldürücü dozdaki ilaç nedeniyle hayatını kaybetti. 

Hayatını kaybeden Kaşıkçı'nın cesedi ise parçalandıktan sonra Konsolosluktan çıkartılıp yerel işbirlikçi tarafından gömüldü.

Kaşıkçı'nın cesedini teslim alan yerel işbirlikçinin yaklaşık görüntüsüne ulaşıldığını belirten savcı, "cesedi bulma çalışmaları sürüyor." dedi. 

Başsavcılık Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayında suçlananlardan birinin, konsolosluktaki kameraları bozduğunu belirtti. 

PRENS SELMAN'IN DANIŞMANINA YURT DIŞI YASAĞI

Suudi Savcı, Veliaht Prens Selman'ın danışmanı Kahtani hakkında da soruşturma açıldığını açıkladı.

Başsavcılık, görevden alınan eski Kraliyet Divanı Müsteşarı Suud el-Kahtani'ye yurt dışına çıkma yasağı getirildiğini açıkladı.

CİNAYET TİMİNİ ASİRİ KURDU

Suudi Arabistan Başsavcılığı cinayet için istanbula gelen infaz timine ilişkin "Kaşıkçı'nın öldürülmesi için ekip kurma emrini eski istihbarat başkan yardımcısı verdi" ifadesini kullandı.

Öldürme emrinin ise ekibin başkanı tarafından verildiğini söyleyen Başsavcı Şelan, "Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayında 5 kişinin idamı istendi." ifadesini kullandı.

"21 ŞÜPHELİDEN 11'İNE SUÇ İSNAT EDİLDİ"
Şelan ayrıca Kaşıkçı cinayetiyle ilgili 21 şüpheliden 11'ine suç isnat edilerek dava dosyasının mahkemeye gönderildiği de kaydedildi.

İNFAZ TİMİNİ KURAN ASİRİ GÖREVDEN ALINMIŞTI

Cinayet sırasında Suudi Arabistan Genel İstihbarat Başkan Yardımcısı olan Ahmed Asiri Cemal Kaşıkçı'nın katledildiğinin ortaya çıkmasının ardından kraliyet kararnamesiyle görevden alınmıştı.

Suudi Savcı: İlaçla öldürüldü parçalanıp konsolosluktan çıkartıldı... ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.