Suudi Prens Selman faka bastı! Tam 450 milyon dolarlık şok

Dünyanın en pahalı tablosu Salvator Mundi'nin yüzde yüz Leonardo da Vinci'ye ait olmadığı ortaya çıktı. 'Erkek Mona Lisa' olarak bilinen tabloyu 2017’de rekor bir fiyatla 450 milyon dolara Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman satın almıştı.

Suudi prens Muhammed Bin Selman adına 450 milyon dolara satın alınan Salvator Mundi'nin bizzat Leonardo da Vinci'nin elinden değil, sadece atölyesinden çıktı. Fransa'da yayınlanan bir belgeselde açıklanan olayda ‘Erkek Mona Lisa’ adıyla da bilinen ve Hz. İsa’yı tasvir eden ünlü tablonun, Da Vinci’nin atölyesinde yapıldığı fakat ressamın tabloya yalnızca katkıda bulunduğu belirlendi.

SUUDİLER OLAYIN DUYULMASINI İSTEMEDİ

Fransız yetkililer tablonun Da Vinci’ye ait olmadığı belli olduktan sonra, iki ülke arasında yaşanabilecek diplomatik kriz sebebiyle oldukça endişelenmiş. Suudi yetkililer ise Fransa’dan “olayın başka yollarla çözülmesini ve tablonun tamamen Da Vinci’ye ait olmadığının gizlenmesi” talebinde bulunmuş.

Suudi Prens Selman faka bastı! Tam 450 milyon dolarlık şok


MACRON SELMAN'IN İSTEĞİNİ GERİ ÇEVİRMİŞTİ

2019'da Bin Selman satın aldığı tabloyu, Leonardo da Vinci'ye ayrılan büyük sergi için Louvre'a ödünç vermek istedi. Ancak bunun için tek bir şartı vardı, "eserin ünlü Mona Lisa tablosunun yanında sergilenmesi gerekiyordu". Selman böylelikle tablonun yüzde yüz da Vinci'ye ait olduğunu göstermek istiyordu.

Ancak bu talebi bizzat Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından geri çevrildi. Suudi Arabistan tarafı da bunun üzerine tabloyu ödünç vermekten vazgeçti.

Suudi Prens Selman faka bastı! Tam 450 milyon dolarlık şok - Resim : 2

MODERNLİK İSTİYORLAR

Suudi Kraliyet ailesi içinde bir modernite ve kültürel açılımı somutlaştırmak isteyen Veliaht Prens, Al-Ula antik kentinde kurmayı planladığı müzeler için birkaç yıl önce dünyaca ünlü sanat eseri koleksiyonuna başladı.

 

 

Suudi Prens Selman faka bastı! Tam 450 milyon dolarlık şok ile ilgili etiketler Muhammed bin Selman Fransa Suudi Arabistan tablo salvador mundi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.