Suudi Arabistan'dan o ülkedeki vatandaşlarına flaş çağrı: Orayı terkedin

Suudi Arabistan, Lübnan'da bulunan vatandaşlarından ülkeyi terketmelerini istedi...

Suudi arabistan haber ajansı SPA, Riyad’ın Suudi Arabistan vatandaşlarına Lübnan’ı hemen terk etme çağrısı yaptığını ifade etti.

Cumartesi günü görevinden istifa ettiğini yazılı bir açıklama ile duyuran Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin Suudi Arabistan'da ev hapsinde tutulduğu iddia edilmişti.

İddiayı gündeme getiren Hükümet yetkilisi, Hariri'nin Lübnan'a geri dönmesi için uluslararası toplumun baskı yapması gerektiğini söylerken, "Hariri'nin özgürlüğünü kısıtlayarak onu Riyad'da tutmak, Lübnan'ın egemenliğine bir saldırıdır. Bizim itibarımız, onun itibarıdır. Onu Beyrut'a döndürmek için yabancı devletlerle birlikte çalışacağız"ifadelerini kullandı.

Bu gelişmenin kamuoyuna yansımasından sonra Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı'ndan flaş bir açıklama geldi. Açıklamada, "Lübnan'daki Suudi Arabistan vatandaşlarının ülkeyi terk etmesi" istendi.

Suudi Arabistan'ın El Arabiya televizyonu da diğer ülkelerdeki vatandaşlarına, Lübnan'a gitmeme uyarısı yaptı.

Suudi Arabistan'dan o ülkedeki vatandaşlarına flaş çağrı: Orayı terkedin ile ilgili etiketler Suudi Arabistan Lübnan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.