Suudi Arabistan'dan Japon oyun şirketlerine 1 milyar dolarlık yatırım

Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın alması sonrası oyun sektöründe domino etkisi gibi hamleler geliyor. Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu Japonya'nın 2 dev şirketine toplam 1 milyar dolarlık yatırım yaptı.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ın yönetimindeki Kamu Yatırım Fonu, oyun sektöründe 1 milyar dolarlık yatırım yaptı. Bloomberg'de yer alan habere göre Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu Japon şirketler Capcom ve Nexon'a toplam 1 milyar dolar yatırım yaptı.

Yatırımın hangi şirkete ne kadar olduğu belirsizliğini koruyor. Suudi Arabistan Yatırım Fonu daha önce de video oyun ve e-spor şirketlerine yatırımlar yapmıştı. Suudi fonu, 2020 yılının sonlarında Activision Blizzard'ın 3 milyar dolarlık hissesini almıştı. Alınan hisseler, Microsoft'un dev satın alma hamlesi sonrasına kadar değer kaybetmişti.

Veliaht Prens Muhammed Bin Selman'ın yönetimi ele geçirmesi sonrası ortaya çıkan insan hakları ihlalleri ve gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi sonrası küresel çapta yapılan PR hamlesinin son ayağının oyun yatırımları olduğu belirtiliyor. Bloomberg'in haberinde Selman'ın bu hamlesi ile küresel çapta yapılan yatırımlarla yeni bir oyuncu olmayı hedeflediği belirtiliyor.

Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın alması sonrası oyun sektöründe bir domino etkisi gibi hamlelerin gelmeye devam etmesi bekleniyor.

Suudi Arabistan'dan Japon oyun şirketlerine 1 milyar dolarlık yatırım ile ilgili etiketler suudi arabistan kamu yatırım fonu capcom nexon yatırım hisse
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.