S. Arabistan'dan gelen özel uçak... 'Şubat ayında yapılacak iki kritik ziyaret netleşti!'

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını canlı yayında yanıtladı...

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, memur ve emeklilerin zam oranı sonrası ek zam beklentisi, elektrik, doğalgaz, köprüler ve akaryakıta gelen zamlar, Rusya'nın 8 milyar metreküplük anlaşmayı yenilemediği iddiası, Abdulkadir Selvi'den MEB'in kapısının zincirle kilitlenmesinin Kemal Kılıçdaroğlu'nun korumasının istediği iddiası, Türkiye - Suudi Arabistan ilişkileri ve RTÜK'ten 'Maske Kimsin Sen' programına inceleme masaya yatırıldı.

"EK ZAM KONUSUNDA YÜZDE 30-35 ARASI BİR RAKAM GELEBİLİR"

Metehan Demir, "Görüştüğüm yetkili kişi, ek zam konusunda yüzde 30-35 arası bir rakam gelebilir dedi. Asgari ücret 4253 TL oldu, emeklilerle ilgili beklentiler de yüksek ama özel sektörde asgarinin üstünde çalışanlar arada kaldı.

"ŞUBAT VE MART AYINDA BİR ZAM DAHA GELEBİLECEĞİ KONUŞULUYOR"

Temel gıda, elektrik, doğalgaza zam geldi. İnsanların doğal olarak beklentisi çok yüksek. Şubat ve Mart ayında bir zam daha gelebileceği konuşuluyor. Muhtemel bazı durumlarda, gelirlerin artırılması durumunda vergilerde artırıma gidilebilir.

"İSRAİL'E BÜYÜKELÇİ ATANMASI SÜRPRİZ OLMASIN"

2 hafta önce Suudi Arabistan'dan Türkiye bayraklı bir devlet özel uçağı Ankara'ya geldi. Görüşmeler de olumlu geçti. Şubat ayında iki kritik ziyaret netleşti. Fransa ve Yunanistan ile ilişkilerde beyaz sayfa çalışmaları denendi, başarılı olmadı. Mısır ile ağır gidiyor ama kötü değil. Suudi Arabistan ve BAE'ye İsrail'i de ekleyebiliriz. İsrail'e büyükelçi atanması sürpriz olmasın. Suudi Arabistan Kaşıkçı suikastı sırasında Türkiye'ye tekliflerde bulunmuştu, kabul etmeyen Türkiye'ydi." ifadelerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

S. Arabistan'dan gelen özel uçak... 'Şubat ayında yapılacak iki kritik ziyaret netleşti!' ile ilgili etiketler Metehan Demir metehan demir ile gündem aralık ayı enflasyon

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.