Suudi Arabistan'dan "Deve" hamlesi! 15 bin Katar devesi sınır dışı edildi...

Katar yönetimine siyasi, ekonomik ve sosyal tecrit uygulayan ülkelerin başında gelen Suudi Arabistan bu kez de 15 bin Katar devesini sınır dışı etti... Katar'a ait develer kendi topraklarında yeterli otlak bulunmadığı için Suudi Arabistan'da besleniyor... Bu arada Al Jazeera'nın Suudi Arabistanlı sunucusu da ülkesinin politikalarını öne sürerek televizyondan istifa etti..

Katar yönetimine siyasi, ekonomik ve sosyal tecrit uygulayan ülkelerin başında gelen Suudi Arabistan bu kez de 15 bin Katar devesini sınır dışı etti...

Katar'a ait develer kendi topraklarında yeterli otlak bulunmadığı için Suudi Arabistan'da besleniyor...

Bu aradaAl Jazeera'nın Suudi Arabistanlı sunucusu da ülkesinin politikalarını öne sürerek televizyondan istifa etti..

katar_deve5

15 BİN DEVE SINIR DIŞI EDİLDİ

Suudi Arabistan, tüm diplomatik ve ekonomik ilişkilerini kestiği Katar'a ait 15 bin deveyi de sınır dışı etti.

Haberi, ABD'de yayımlanan diplomasi ve uluslararası politika sitesi Foreign Policy duyurdu.

katar_deve2

Katar, 11 bin 500 kilometrekare yüzölçümüyle yaklaşık İstanbul'un iki katı kadar bir toprağa sahip. Onbinlerce hayvanın bulunduğu sürüleri Suudi Arabistan topraklarında otlatan Katarlı çiftçiler, sınır dışı kararıyla zor durumda kaldı.

katar_deve4

Sınırlı su kaynakları ve besin nedeniyle sınırda zor durumda kalan en az 15 bin devenin tahliyesi, Katar'dan yollanan karvanların desteğinde tamamlandı.

katar_deve3

SUUDİ ARABİSTANLI SUNUCU AL JAZEERA'DAN İSTİFA ETTİ

Diğer yandan, Katar'ın ünlü televizyon kanalı Al Jazeera'nın Suudi Arabistanlı bir sunucusu istifa etti.

Al Jazeera'daki programlardan birini sunan Ali ez-Zufeyri, krizde ülkesinin politikalarına bağlı olduğunu belirterek görevini bıraktı.

Zufeyri, sosyal medya hesabı Twitter'dan "Allah'a itaat ederek, veliyy'ul emre (yöneticiye) uyarak, vatana, siyaset ve kanunlarına bağlı kalarak Al Jazeera kanalından istifa ediyorum. Kanaldaki arkadaşlarıma başarılar diliyorum" diye yazdı.

Suudi Arabistan'dan "Deve" hamlesi! 15 bin Katar devesi sınır dışı edildi... ile ilgili etiketler Suudi Arabistan istifa katar devesi el cezire sunucu sınır dışı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.