Suudi Arabistan'da darbe mi oluyor? Kraliyet Sarayı'nda silah sesleri duyuldu...

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da hareketli anlar yaşandığı bildirildi. Medyaya yansıyan iddialara göre, Suudi Arabistan Kraliyet Sarayı etrafında silah sesleri duyuldu. İddialara göre bir general darbe girişiminde bulundu. Wall Street Journal Muhabiri ise darbe olmadığını, saraya yaklaşan bir dronenin vurulduğunu iddia etti.

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da veliaht prensi Muhammed bin Salman’ın sarayının yakınında silah sesleri yükselmeye başladı. Silah seslerinin yükselmesi Suudi Arabistan’da darbe söylentilerini de beraberinde getirdi.

KRAL SELMAN ASKERİ SIĞINAĞA GÖTÜRÜLDÜ

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da veliaht prensi Muhammed bin Salman’ın sarayının yanında silah sesleri yükseldi. Hareketli dakikaların yaşandığı bölgede güvenlik güçleri alarm seviyesine geçti. Sosyal medyada yayılan görüntülerde silah sesleri ve çatışmaların olduğu görülüyor. Suudi Arabistan’da Kral’a karşı darbe yapıldığı iddiaları gündeme geldi.

Öte yandan Arap medyasında yer alan bilgilere göre Kral Selman bin Abdülaziz’in güvenlik amaçlı askeri hava üssüne götürüldüğü bildirildi.

WALL STREET JOURNAL MUHABİRİ: DARBE OLMADI

Dubai'deki Wall Street Journal Muhabiri Margherita Stancati: Riyad'da darbe olmadı, küçük bir drone, saraya gereğinden fazla yaklaştı ve vuruldu.

Bu iddayı destekleyen bir başka iddiaya göre ise Riyad'da Kraliyet sarayına drone ile saldırı düzenlendi. Veliaht Prens Muhammed bin Selman suikast'ten yara almadan kurtuldu...

 Üst düzey bir Suudi Arabistan yetkilisi, güvenlik güçlerinin başkent Riyad'ın Huzame bölgesinde oyuncak bir insansız hava aracını düşürdüklerini açıkladı.

Bölgede Suudi Kraliyet Ailesi'nin sarayları bulunuyor.

Suudi yetkili, Kral Selman bin Abdülaziz el-Suud'un olay sırasında sarayda olmadığını söyledi.

Yetkili, "Kral, Diriya'daki çiftliğindeydi" dedi.

Haberi daha sonra Suudi Arabistan'ın resmi ajansı da duyurdu.

Ajans ölü ya da yaralı olup olmadığı hakkında ise bilgi vermedi.

 

 

Suudi Arabistan'da darbe mi oluyor? Kraliyet Sarayı'nda silah sesleri duyuldu... ile ilgili etiketler Suudi Arabistan
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.