Suudi Arabistan koronavirüs nedeniyle rekatları azalttı

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınına bir önlem de Suudi Arabistan'dan geldi. Covid-19 salgını nedeni ile Ramazan ayında Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi’de teravih namazlarının 20 rekat yerine 10 rekat olarak kılınacağı duyuruldu.

Ramazan ayına sayılı günler kala, Suudi Arabistan İki Kutsal Cami İşleri Genel Başkanı Şeyh Abdul Rahman Al Sudais, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in Covid-19 salgını nedeni ile Ramazan ayında Mekke'de bulunan Mescid-i Haram ve Medine'de bulunan Mescid-i Nebevi'de teravi namazlarının 20 rekat yerine 10 rekat olarak kılınmasını onayladığını duyurdu.

CAN KAYBI ARTIYOR

Teravi namazlarının sayısının azaltılmasının ardından Al-Sudais, kararın Kral Selman’ın her iki camide de ibadet edenlerin tüm uluslararası sağlık standartlarını karşılayan güvenli bir ortamda ibadetlerini gerçekleştirmelerine yardımcı olacağını açıkladı.

Suudi Arabistan’da toplam vaka sayısı 398 bin 435'e, toplam can kaybı ise 6 bin 754'e ulaştı.

Suudi Arabistan koronavirüs nedeniyle rekatları azalttı ile ilgili etiketler namaz Suudi Arabistan rekat
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.