Süt Helvası Tarifini Duydunuz Mu? Bursa’ya Özel Olan Bu Tarif Hem Göze Hem Damağa Hitap Ediyor! Komşu Kıskandıran Tarif

Süt helvası hem yapımı hem de lezzetli ile ön plana çıkan bir tatlı. Yediğinizde yumuşak bir şekilde ağzınızda dağılır. Sizin için özel olarak belirlenen bu tarifi evde mutlaka deneyin.

Süt helvası hem yapımı hem de lezzetli ile ön plana çıkan bir tatlı. Yediğinizde yumuşak bir şekilde ağzınızda dağılır. Sizin için özel olarak belirlenen bu tarifi evde mutlaka deneyin.

Süt Helvası Tarifini Duydunuz Mu? Bursa’ya Özel Olan Bu Tarif Hem Göze Hem Damağa Hitap Ediyor! Komşu Kıskandıran Tarif

Süt helvası yapmak için malzemeler:

  • 100 gr. Tereyağı 
  • 1 kilo süt 
  • 1 yumurtanın sarısı 
  • 1 su bardağı un 
  • 1 su bardağı şeker 
  • 1 paket vanilya 

 

Süt Helvası ( Bursa Helvası) Yapılışı

Öncelikle sütün yarısını uygun bir tencereye alarak şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar ocakta karıştırın. Kaynamasına gerek yok. Yalnızca şekerler tamamen eriyene kadar ocakta kalsın ve ardından ocaktan indirin. Ardından kalan sütü ve yumurtanın sarısını üzerine ekleyerek iyice çırpın ve soğumaya bırakın. Tereyağını bir tavaya alıp erittikten sonra unu ekleyin. 

Süt Helvası Tarifini Duydunuz Mu? Bursa’ya Özel Olan Bu Tarif Hem Göze Hem Damağa Hitap Ediyor! Komşu Kıskandıran Tarif - Resim : 2

Hafif pembeleşene kadar unu kavurun. Sonrasında kavrulan unu yavaş yavaş süte ekleyin. Koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Koyu bir kıvama geldikten sonra vanilyayı ekleyerek çok pişirmeden ocaktan alın. Küçük bir borcama helvayı dökün. İsterseniz toprak kaseler de kullanabilirsiniz. 

Süt Helvasının Üstü Nasıl Kızarır? 

Helvayı kaselere veya kızartmak istediğiniz fırın kabına döktükten sonra fırına yerleştirin. Fırının yalnızca üst kısmını çalıştırın ve 15-20 dakikada helvaların üzerine kızartın. Bir diğer yöntem ise helvayı kabı ile fırın tepsisine yerleştirmenizin ardından fırın tepsisine biraz su dökerek fırına vermeniz. Bu sayede tatlının alt kısımları ısı almaz ve üzeri çok daha güzel bir şekilde kızarır. 

Süt Helvası Tarifini Duydunuz Mu? Bursa’ya Özel Olan Bu Tarif Hem Göze Hem Damağa Hitap Ediyor! Komşu Kıskandıran Tarif - Resim : 3

Süt Helvasının Püf Noktası 

Süt helvası yaparken uno kıvırma aşamasında unun kokusu çıkana kadar kavrulduğuna dikkat edilmesi gerekir. Ayrıca süt helvasında kullanılan sütün ılık olması önemli. Kavrulmuş olan sıcak sütle karıştırılırsa topaklanır. Bu nedenle sütün mümkün olduğunca soğuk olması gereklidir. Bu tarifte süt helvası bir su bardağı şeker ile önerilmiştir. Eğer tatlı tadını daha yoğun bir şekilde almak istiyorsanız 2 su bardağı şeker kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

 

Süt Helvası Tarifini Duydunuz Mu? Bursa’ya Özel Olan Bu Tarif Hem Göze Hem Damağa Hitap Ediyor! Komşu Kıskandıran Tarif ile ilgili etiketler süt helvası
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.