Süt banyosundan sonra çürük elma skandalı

Konya'da bir tesiste yaşanan 'süt banyosu' skandalından sonra şimdi de çürük ve küflü elmalardan meyve suyu yapıldığına ilişkin görüntüler sosyal medyada yayınlandı. Tarım ve Orman bakanlığı çürük elmalardan meyve suyu yapıldığına ilişkin iddia üzerine inceleme başlattı.

Konya'da süt kazanında süt banyosu skandalı Türkiye'de infiale neden olmuştu. Gıda gibi hassas bir konuda yaşanan bu pervasızlık tartışılmaya devam ederken, sosyal medyaya yeni bir görüntü daha düştü.

Henüz nerede çekildiği bilinmeyen görüntüleri çeken kişinin ifadelerine göre çürük, ezilmiş ve küflenen elmalar meyve suyu yapılmak için ayrılmış.

İşletme sahibi olduğu iddia edilen kişi de videoda görüntülere yansıyor.

Görüntülerde yer alan diyalogda, kayıt altına alan kişiye arkadaki kişinin 'Onu çekme' dediği, karşılığında ise, 'Vallahi çekeceğim ağabey. Millet ne içtiğini görsün' cevabını verdiği  duyuluyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, sosyal medyada yayınlanan skandal görüntüler üzerine inceleme başlattı. 

ÇÜRÜK VE KÜFLÜ MEYVE SULARININ ZARARI VAR MI?

Çürük meyvelerden yapılan meyve suları insan sağlığına zararlı toksinleri bünyelerinde barındırıyor. Örneğin elma üzerinde bulunan küfler meyve suyuna uygulanan pastorizasyon işlemi sırasında kaybolsa bile bir başka toksin çeşidi olan mikotoksinler varlığını sürdürüyor.

Bu toksinin de tat alma duyuları yoluyla anlaşılması çok da mümkün değil. Ayrıca çürük meyve ile meyve suyu yapımının insan sağlığına ciddi zararları olan bazı zehirli metobolitlerin ortaya çıkmasına neden olduğu belirtiliyor.

 

Süt banyosundan sonra çürük elma skandalı ile ilgili etiketler Sosyal Medya çürük meyve küf meyve suyu

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.