Sushiswap nedir? Özellikleri neler?

SushiSwap (SUSHI) coin DeFi alanının yeni ve popüler bir tokenidir. DeFi ekosistemi finans dünyasında giderek önemini artıran bir blockchain finans uygulaması. SushiSwap kullanıcılara farklı likidite havuzlarında yatırım yapma imkanı sunuyor. Bu çerçevede "Sushiswap nedir?" sorusu büyük bir merakla araştırılıyor. Ayrıntılar haberimizde...

SushiSwap, merkeziyetsiz borsa olan Uniswap’ın birkaç yeni özellik eklenmiş halidir. Uniswap’ın forklanması ile oluşturulmuştur. Uniswap’ta token olarak UNI kullanılırken, SushiSwap’ta ise Sushi Token kullanılmaktadır. Aynı zamanda SushiSwap kurucucuları bu yeni protokolü, Uniswap’ın gelişmiş hali olarak da tanımlamaktadır. 2020 yılında anonim Chef Nomi ve 0xMaki tarafından kurulmuştur.

Sushiswap nedir? Özellikleri neler?

Merkezi olmayan bu protokol gelişmiş topluluk dostu şeklinde tanımlanır. Geleneksel borsaların tam tersine kullanıcılar tarafından likiditede bulunabilen bir DEX’tir ve kullanıcıların her biri piyasa yapıcıdır.

SushiSwap, otomatikleştirilmiş pazar oluşturma (AMM) adlı bir mekanizma kullanır. Buna göre SushiSwap kullanıcıları, kripto para varlıklarını takas etmek için kullanabilecekleri token likidite havuzlarını oluşturmak ve yönetmek için akıllı sözleşmelerden yararlanabilirler.

Yaygın olarak kullanılan SushiSwap platformu kapsamında ‘müşterini tanı prosedürleri’ geçerli değildir. Bu sayede herkes rahatça işlem yapabilir ve likidite havuzuna katkıda bulunabilir. Bununla birlikte platformda işlem yapabilmek için onay mekanizması da kullanılmaz. Böylece çok sayıda kullanıcı onay olmadan daha hızlı ve pratik bir şekilde işlem yapabilir. Platform üzerinde likidite havuzuna katkı yapıldığında bunun karşılığında Sushi Token kazanılır. Bu sayede yatırım yaparken bir yandan da ödül kazanmak mümkün hale gelir. Yapılan açıklamalara göre Sushi Token’in yaklaşık ¼ ‘lük kısmı kullanıcılara aktarılmaktadır. İsteyen kullanıcı bu tokeni daha sonra Ethereum’a çevirme hakkına sahiptir.

Sushiswap nedir? Özellikleri neler? ile ilgili etiketler sushiswap kripto
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.