Şuşa'daki zorlu projeleri Türk şirketleri Cengiz İnşaat ve Kolin İnşaat üstlendi

Türk şirketleri otoyol, demiryolu ve tünel gibi uzmanlık gerektiren alanlarda yurt dışında da birçok ülkede faaliyet gösteriyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev arasında geçen bir diyalog Dağlık Karabağ'daki önemli bir projenin Türk şirketler Cengiz İnşaat ve Kolin İnşaat tarafından üstlenildiğini ortaya çıkardı.

Azerbaycan'ın Ermeni işgalinden kurtardığı Dağlık Karabağ bölgesinin yeniden inşasında Türk şirketleri büyük rol oynamaya hazırlanıyor. 28 yıldır Ermenistan işgali altında bulunan Dağlık Karabağ'ı özgürlüğüne kavuşturan Azerbaycan, bölgenin yeniden inşası için harekete geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Şuşa'ya giderken bölge hakkında bilgiler paylaşan Cumhurbaşkanı Aliyev, Türk şirketlerin de Şuşa'nın inşasında rol alacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Müteahhit olarak Azeri kardeşlerimiz mi yapıyor?" sorusuna İlham Aliyev, "Yok bunları Kolin ve Cengiz beraber yapıyor" yanıtını verdi. Türk firmaları Cengiz İnşaat ve Kolin İnşaat'ın Azerbaycan'da ihale kazandığını bilmeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aaa burada onlar var mı?" diyerek şaşkınlığını gizlemedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in bahsettiği proje; Ermenistan'ın kontrol ettiği bölgenin dışından zorlu bir coğrafyadan geçen güzergahı içeriyor. Ermenistan'ın yerleştirdiği mayınlardan temizlenen yolda, Türk şirketleri Cengiz İnşaat ve Kolin İnşaat bu zorlu işi üstlendi.

Şuşa'daki zorlu projeleri Türk şirketleri Cengiz İnşaat ve Kolin İnşaat üstlendi

YURTDIŞINDA ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATIYORLAR

Cengiz İnşaat ve Kolin İnşaat, Türkiye'nin dışında da birçok ülkede faaliyet gösteriyor.

Cengiz İnşaat'ın halen devam eden yurtdışı projeleri şunlar: Karavanke Otoyolu Tüneli- Slovenya, Güney Al Mutlaa Konut Projesi - Kuveyt, Križevci – Koprivnica Demiryolu Hattı - Hırvatistan, Poprikuse-Nemila Otoyolu- Bosna Hersek, Elin-Pelin Kostenets Demiryolu Modernizasyonu – Bulgaristan

Kolin İnşaat ise bu projeleri yürütüyor: Bileceri Bakım Atölyesi Rehabilitasyonu - Azerbaycan, Güney Dhahran Konut Sahipliğini Artırma Projesi - Suudi Arabistan, Bileceri ve Gence Lokomotif Depoları - Azerbaycan, A.N.A. Regional Hastanesi - Afganistan.

Şuşa'daki zorlu projeleri Türk şirketleri Cengiz İnşaat ve Kolin İnşaat üstlendi ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan kolin inşaat cengiz inşaat Şuşa İlham Aliyev dağlık karabağ
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.