Şuşa'da 28 yıl sonra cuma namazı

Azerbaycan ordusunun Ermenistan işgalinden kurtardığı Dağlık Karabağ'ın incisi Şuşa'da ilk cuma namazı kılındı. Bakımsız ve yıkık dökük halde olan camiler ise ilerleyen günlerde restore edilecek.

Azerbaycan ordusu, Ermenistan işgali altında bulunan kritik öneme sahip Dağlık Karabağ'ın Şuşa kentini 28 yıl sonra geri aldı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in 8 Kasım'da müjdeli haberi duyurmasının ardından Azerbaycanlılar zafer kutlamalarını sürdürürken, Şuşa'da 28 yıl sonra Göhver Ağa Cami'de ilk cuma namazı kılındı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Azerbaycan askerinin Şuşa kentinde ilk cuma namazını kıldığı görüldü.

Şuşa'da 28 yıl sonra cuma namazı

Şuşa, 8 Mayıs 1992’de Ermenistan tarafından işgal edilmişti. Azerbaycan tarihinde özel bir yere sahip olan Şuşa yalnızca Azerbaycan'ın değil, tüm Kafkasya'nın incisi olarak biliniyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev 8 Kasım'da yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, "Şimdi Şuşa'ya döndük. Tüm tarihi eserlerimizi, tüm camilerimizi restore edeceğiz ve 28 yıl sonra Şuşa'da ezan tekrar duyulacak" ifadelerini kullanmıştı.

İHA

Şuşa'da 28 yıl sonra cuma namazı ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan cuma namaz

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.