Sürücülerin dikkatine! Trafik denetimleri sıklaştı! Basit gibi görünen büyük hatadan tam 7 bin 936 TL'lik ceza yediler!

Ülke genelinde denetimlerine devam eden trafik ekipleri, İstanbul’da trafik seyri devam ederken sürücülere cezalar yağdırdı. İşte ekiplerin gözlerinden kaçmayan hatalara ve cezalarına dair ayrıntılar…

Ekim ayından bir sonraki ekim ayına kadar geçen bir yıllık süreç içerisinde açıklanan enflasyon verilerine bağlı olarak hesaplanan Yeniden Değerleme Oranı, kasım ayının başında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. Yapılan hesaplara göre 2023 yılı için açıklanacak olan ceza, vergi ve harç kalemlerine yüzde 122,93 oranında zam yansıyacağı belirlenirken söz konusu oran üzerinde indirim ve zam yetkisine sahip olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yetkisini ne yönde kullanacağı merak edilmeye başlandı.

Milyonlarca sürücüyü yakından ilgilendiren trafik cezaları üzerinde de etkili olacak olan Yeniden Değerleme Oranı’na ilişkin tartışmalar devam ederken 2022 yılı bitmeden hemen önce trafik ekipleri denetimlerini sıklaştırdı. Hem mal hem de can kaybını engellemek amacı ile sık sık seyir halinde olan araçları ve sürücülerini denetleyen trafik ekipleri, geçtiğimiz günlerde İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde denetime çıktı. Denetim sonunda binlerce TL’lik trafik cezalarının kesildiği öğrenildi.

DRON İLE DENETİME ÇIKTILAR!

Sürücülerin dikkatine! Trafik denetimleri sıklaştı! Basit gibi görünen büyük hatadan tam 7 bin 936 TL'lik ceza yediler!

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz günlerde İstanbul ilinin Beşiktaş ilçesinde trafik denetimine çıktı. Dron ile gerçekleştirilen hava denetimi esnasında bazı sürücülerin kemer takmadığı belirlendi. Bir yabancı uyruklu sürücünün ise ehliyetsiz olarak trafiğe çıkmış olduğu tespit edildi.

Dron ile yaptıkları tespitler sonucunda sürücüleri kontrol noktasına çeken ve tek tek ehliyet ruhsat kontrolü yapan trafik ekipleri, toplamda 7 bin 936 TL’lik cezai işlem uyguladı.

SÜRÜCÜLERDEN ANLAMSIZ SAVUNMA!

Emniyet kemeri takmadıkları dron denetimi esnasında tespit edilen sürücüler, kendilerini savunmaya geçti. Trafikte çok uzun süre kaldıklarını ve bu sebep ile de bazen kemer takmaktan bunaldıklarını belirten sürücüler, ceza yemekten kurtulamadı. Bir sürücü ise dronu uzaktan fark ettiğini belirtti. Yine de kemer takmayı tercih etmediğini ifade eden sürücü, trafik ekiplerinin denetiminden idari para cezası alarak çıktı.

Sürücülerin dikkatine! Trafik denetimleri sıklaştı! Basit gibi görünen büyük hatadan tam 7 bin 936 TL'lik ceza yediler! ile ilgili etiketler Trafik drone
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.