Sürmene'de heyelan: 3 ev toprak altında kaldı! "Kıyamet kopuyor sandık"

Trabzon’un Sürmene ilçesinde heyelan sonucu Oylum Mahallesi’nde boş haldeki 3 ev ile kullanım dışı okul, toprak yığını altında kaldı. Mahalle yolunun ulaşıma kapandığı, 2 evin boşaltıldığı bölgede irili ufaklı devam eden heyelan anları da kameraya yansıdı. Heyelandan son anda kurtulan Akyasan ailesi korku dolu o anları "Burada kıyamet kopuyor, sandık. Bizi sel alacaktıi her şey sabah namazından sonra oldu. Canımızı zor kurtardık. Her şeyimiz gitti" sözleriyle anlattı.

Trabzon'un Sürmene ilçesinin yüksek kesimlerinde karın ani hızlı erimesi sonucu toprağın yumuşamasıyla sabah saatlerinde Oylum Mahallesi’nde heyelan meydana geldi.

Dik yamaçtan gelen heyelan, evler ve yolu da aşarak Küçük Dere’ye ulaştı. Heyelanda boş halde tek katlı 3 ev, kullanım dışı okul ve lojman toprak altında kaldı. Heyelanda toprakla dolan mahalle yolu ulaşıma kapandı. Bölgeye gelen AFAD ve belediye ekipleri inceleme başlattı, riskli olduğu değerlendirilen 2 ev tedbir amaçlı boşaltıldı.

Sürmene'de heyelan: 3 ev toprak altında kaldı! "Kıyamet kopuyor sandık"

HEYELAN ANI KAMERADA

Bölgede irili ufaklı süren heyelan anları da çevredekiler tarafından cep telefonunun yanında DHA kamerasınca da görüntülendi. Görüntülerde, toprak kaymasının sürdüğü, ardından da çamurlu suların dereye aktığı görülüyor. Heyelanlı bölgede cep telefonuyla çekim yapan bir kişinin de ‘Koptu geliyor dağ, yol, dere kapandı. Allah korusun’ dediği duyuluyor.

Sürmene'de heyelan: 3 ev toprak altında kaldı! "Kıyamet kopuyor sandık" - Resim : 2

HEYELANDAN SON ANDA KURTULAN AİLE O ANLARI ANLATTI

Heyelandan son anda kurtuldukları ortaya çıkan Akyasan ailesinden Haydar Akyasan, korku dolu o anları anlattı.

Sabah saatlerinde duyduğu ses ile diğer aile üyelerinin uyandırdığını belirten Haydar Akyasan, "Pencereye çıktım ki; dağ üstten aşağıya geliyor. Çocukları aldım, güvenli bir yere çıkarttım. Babamı uyandırdım, o telaşla koyun ve kuzuları çıkartmaya başladım. Dağ kopmaya devam ediyordu. O esnada her yeri heyelan alıp, gitti. Canımızı son anda kurtardık. Ev ve ahır toprak altında kaldı" dedi.

Sürmene'de heyelan: 3 ev toprak altında kaldı! "Kıyamet kopuyor sandık" - Resim : 3

'KIYAMET KOPUYOR SANDIK'

Rafet Akyasan da "Burada kıyamet kopuyor, sandık. Bizi sel alacaktıi her şey sabah namazından sonra oldu. Canımızı zor kurtardık. Her şeyimiz gitti" diye konuştu.

Öte yandan heyelan riskinin ortadan kalkmasının ardından bölgede ekiplerin çalışma başlatacağı bildirildi.

Sürmene'de heyelan: 3 ev toprak altında kaldı! "Kıyamet kopuyor sandık" - Resim : 4

DHA

 

Sürmene'de heyelan: 3 ev toprak altında kaldı! "Kıyamet kopuyor sandık" ile ilgili etiketler Trabzon Sürmene Heyelan ev kıyamet

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.