Suriye, Türkiye sınırına 15 kontrol noktası kuracak!

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından Türkiye'yle varılan mutabakat kapsamında Suriye'nin kuzeyinde devriye faaliyetlerinin yürütüleceği bölgenin haritası yayınlandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın anlaşmaya vardığı Soçi Mutabakatı kapsamında kurulacak 15 kontrol noktasının Barış Pınarı Harekatı'yla Türk ordusu tarafından kontrol altına alınan alanın dışındaki bölgelerde bulunuyor.

Sputnik'te yer alan habere göre; 5 kontrol noktası Barış Pınarı Harekatı'nın düzenlendiği bölgenin batısından Fırat'ın doğusuna uzanan sınır hattında yer alırken, diğer 10 kontrol noktası Rasulayn'ın doğusu ile Irak sınırındaki Derik arasında konumlanıyor.

Haritada, Rusya ile Türkiye'nin devriye yapacağı 10 kilometre derinliğindeki bölge ile YPG unsurlarının çekileceği 32 kilometre derinliğindeki alanın siyah kesik çizgilerle belirtildiği görüldü.

Suriye, Türkiye sınırına 15 kontrol noktası kuracak!

Suriye, Türkiye sınırına 15 kontrol noktası kuracak! ile ilgili etiketler Rusya Türkiye Suriye Fırat'ın doğusu soçi mutabakatı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.