Suriye'nin en büyük rafinerisinde patlama!

Suriye'nin Humus kentinde bulunan ve İzmir Aliağa'daki rafineri ile eş değer büyüklükte olduğu belirtilen petrol rafinerisinde tüm tesisi etkilediği bildirilen bir patlama yaşandı. Çok sayıda ölünün bulunduğunun belirtildiği patlama sonrası Putin, bu ülkedeki birliklerini alarma geçirdi. Beşer Esed'in de rafinerinin bulunduğu bölgeye gittiği gelen bilgiler arasında....

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Suriye gece saatlerinde büyük bir patlama ile sarsıldı.

Ülkenin petrol ürünlerini işlemekte kullandığı Humus kentindeki dev petrol rafinerisinde büyük bir patlama yaşandığı bildirildi.

Patlamanın yakıt taşıyan en az 7 tankerin patladığı bildirildi.

Rafinerinin içinde yer aldığı tüm tesisin patlamadan etkilendiği, alevlerin rafinerideki ana tesise ulaşmasının önlenmeye çalışıldığı ileri sürüldü.

Suriye'nin en büyük rafinerisinde patlama!

Patlamada çok sayıda kişinin öldüğü ya da yaralandığı belirtiliyor.

Yangının tüm tesise yayılmasını önlemek için Hama ve Tartus illerinden takviye itfaiye araçları bölgeye gönderildi.

Yaşanan patlama üzerine Suriye Devlet Başkanı Beşer Esed'in olay yerine gittiği kaydedildi.

Suriye'nin en büyük rafinerisinde patlama! - Resim : 2

Bu arada Rusya Devlet Başkanı Putin'in de patlama üzerine Suriye'deki birliklerini alarma geçirdiği, Lazkiye'deki Rus üssünden çok sayıda askeri aracın Humus'taki patlama bölgesine gittiği ileri sürüldü. 

Suriye'nin en büyük rafinerisinde patlama! ile ilgili etiketler Suriye patlama Putin Rusya humus rafineri beşer esed Lazkiye

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.