Suriyeliler ülkelerine dönmeyi bekliyor!

Türkiye, sınırında oluşturulmak istenen terör devletini engellemek ve Suriyelileri ülkelerine göndermek için tarihi anlaşmalara imza attı. Türkiye'deki Suriyeliler bu anlaşmaların ardından ülkelerine dönmeyi bekliyor.

Suriye'deki iç savaştan en çok etkilenen ülke Türkiye oldu. Suriye'den kaçan 4 milyon Suriyeli Türkiye'nin neredeyse her şehrine dağıldı. İşsizliğin giderek artması ve ekonominin son aylarda zor durumlarda kalması nedeniyle vatandaş Suriyelilerin de bu durumda etkisinin olduğunu belirtip, rahatsızlığını sık sık dile getirdi.

ANLAŞMALAR YAPILDI

Barış Pınarı Harekatı'nın ardından ABD ve Rusya ile yapılan anlaşmalarla Türkiye Suriye sınırındaki 30 km derinliğindeki alanın teröristler tarafından terk edileceğinin güvencesini aldı.

 2 MİLYON SURİYELİ DÖNECEK

Söz konusu bölgeye Türkiye'de yaşayan 4 milyon Suriyelinin 2 milyonunun dönmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu bölgeye yapılacak evlere Türkiye'deki Suriyelilerin yerleştirileceğini açıklamıştı. Dünya liderlerine de bu konuda destek vermeleri konusunda çağrı yapmıştı.

Suriyeliler ülkelerine dönmeyi bekliyor! ile ilgili etiketler Rusya Türkiye ABD Suriyeli
GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti.