Suriyeli Dünya Şampiyonu kemerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye edecek! / VİDEO

Suriye asıllı Alman boksör Mahmut Ömer Manuel Charr, Rus boksör Alexander Ustinov'u yenerek ilk kez dünya şampiyonluğuna ulaştı. 33 yaşındaki boksör, karşılaşmadan önce basın danışmanı Vedat Alyaz’a yaptığı açıklamada, kemeri kazanırsa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye edeceğini vurgulamıştı.

Yirmi yıl önce savaşta babasını kaybederek annesi ve kardeşiyle birlikte Almanya’ya iltica eden Suriye asıllı Alman boksör Mahmut Ömerriat Charr, Rus rakibi Alexander Ustinov’u mağlup ederek dünya şampiyonu oldu. Charr, kemerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye edeceğini söyledi.

Almanya'nın Oberhausen şehrindeki 12 bin 650 kişilik König Pilsener Arena'da oynanan müsabakada Suriye asıllı Alman boksör Mahmut Ömer Manuel Charr ve Rus boksör Alexander Ustinov, WBA ağır sıklet unvan maçına çıktı.
Charr, Alexander Ustinov'u yenerek ilk kez dünya şampiyonu olmayı başardı.

weurweAoewr

Maça hızlı başlayan Rus rakibi karşısında 4. raunttan itibaren oyunu dengeleyen Suriyeli boksör, sonunda kemeri alan isim oldu. 12 raunt sonunda puanlamaya gidilen mücadeleyi kazanan ve WBA unvanını kazanan Suriye asıllı Mahmud Manuel Charr, 3 hakemden 115-111, 116-111 ve 115-112 şeklinde puanlar aldı. Profesyonel kariyerinde 34 maçta 30 galibiyeti ve 4 mağlubiyeti bulunan

33 yaşındaki boksör, karşılaşmadan önce basın danışmanı Vedat Alyaz’a yaptığı açıklamada, kemeri kazanırsa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye edeceğini vurgulamıştı.

Profesyonel kariyerinde 34 maçta 30 galibiyeti ve 4 mağlubiyeti bulunan 33 yaşındaki boksör, karşılaşmadan önce, "Erdoğan'ın Suriyeli mültecilere ne kadar yardımcı olduğunu da çok iyi biliyorum. Bunun için kendisine minnettarım. Kemeri kazanırsam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye etmek istiyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Charr, Külliye'yi ziyaret ederek kemerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye edecek.

Suriyeli Dünya Şampiyonu kemerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye edecek! / VİDEO ile ilgili etiketler Kemer Cumhurbaşkanı Erdoğan boksör hediye etti
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.