'Suriye'deki saldırı Türkiye'nin Pearl Harbor'udur'

Gelen son dakika bilgisine göre, Türkiye'nin Suriye'de oluşturduğu Taftanaz Üssü'ne yoğun bir saldırı gerçekleştirildi. Söz konusu saldırıda 5 askerimiz şehit olurken 5 askerimiz de yaralandı. Bu saldırının yankıları sosyal medyanın gündemine otururken SETA analisti Yusuf Alabarda'dan dikkat çeken bir yorum geldi. Alabarda, rejim güçlerinin söz konusu saldırısını, ''Türkiye'nin Pearl Harbor'udur'' sözleriyle değerlendirdi.

Milli Savunma Bakanlığı, İdlib'de rejim güçlerinin yoğun topçu atışı sonucu 5 askerin şehit olduğunu, 5 askerin yaralandığını bildirdi.

''TÜRKİYE'NİN PEARL HARBOR'UDUR''

Söz konusu acı haber, sosyal medyanın gündemine oturdu. SETA analisti Yusuf Alabarda'dan sosyal medya hesabından yaptığı patlaşımda dikkat çeken bir yorum geldi.

Alabarda, rejim güçlerinin söz konusu saldırısını, ''Türkiye'nin Pearl Harbor'udur'' sözleriyle değerlendirdi.

'Suriye'deki saldırı Türkiye'nin Pearl Harbor'udur'

YUSUF ALABARDA KİMDİR?

Kara Harp Okulu’ndan 1992 yılında mezun oldu. TSK’nın çeşitli birliklerinde 23 yıl görevde bulundu. Dayton Barış Anlaşması’nın imzalanmasının akabinde Bosna-Hersek NATO Uygulama Gücünde (IFOR) görev aldı. ABD’de 2007 yılında “Savunma Kaynaklarının Planlanması ve Yönetimi” üzerine yüksek lisans eğitimini tamamladı. TSK’nın önemli modernizasyon projelerinde proje yöneticisi olarak çalıştı. Halihazırda doktora çalışmasını Güvenlik Bilimleri Enstitüsü’nde “Demokratik Sivil-Asker İlişkileri” üzerine yazdığı tez ile sürdürmektedir. İlgi alanları savunma yönetimi, savunma ve güvenlik, demokratik sivil-asker ilişkileri, güvenlik sektörü reformları ile özel askeri firmalar ve bu firmaların özellikle Ortadoğu’daki faaliyetleri üzerinedir.

PEARL HARBOR BASKINI

Pearl Harbor saldırısı, Japonya tarafından 7 Aralık 1941 tarihinde ABD'nin Büyük Okyanus Hawaii sahilindeki askeri gemilerin bulunduğu üsse hava saldırısı yapılması olayıdır. Japonların bu saldırıdaki amacı değişen dünya dengelerinde kendilerine bir yer bulmak ve süpergüç olma hedefi olarak gösterilmektedir.

Japonya'nın bu saldırıyla amacı dünyanın önemli toprakları ve yeraltı kaynaklarını ele geçirmekti. Çin ile mücadeleden başarıyla çıkan Japonya; ABD'yi de devre dışı bırakmak istemiştir.

PEARL HARBOR SALDIRISININ SONUÇLARI

Pearl Harbor saldırısı sonuçları; 12 Amerikan savaş gemisi ciddi zarara uğradı bazıları battı. 1.178 asker yaralandı ve 2.403 Amerikan askeri hayatını kaybetti.

Pearl Harbos saldırısı sonucunda Amerika Birleşik Devletleri; Japonya'ya savaş ilan etmiş ve 2. Dünya Savaşı'na dahil olmuştur.

ABD bu saldırının sonucunda intikamını insanlık tarihine geçecek şekilde almıştır. 6 Ağustos 1945'te Hiroşima'ya 9 Ağustos 1945'te ise Nagazaki'ye atom bombası atılmıştır. Bu atom bombaları yüz binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuş; Japonya bölgesini yaşanmaz bir hale getirmiştir.

 

 

'Suriye'deki saldırı Türkiye'nin Pearl Harbor'udur' ile ilgili etiketler Suriye Şehit İdlib yusuf alabarda seta analist
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.