Suriye'de neler oluyor? Saldırılar bilinçli, TSK hedefte!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin İdlib'de tesis ettiği güvenlik noktasını Esed rejimi hedef aldı. Saldırıda 6 askerimiz şehit olurken Türkiye anında karşılık verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 35-40 Suriye askerinin öldüğünü açıkladı. Tansiyonun yükseldiği bölgede yaşananlara uluslararası camia sessiz kalırken teröristlerle mücadelede kararlığını her zaman ortaya koyan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonları devam ediyor.

SURİYE'DE İÇ SAVAŞIN FİTİLİNİ ESED ATEŞLEDİ

Suriye'de 2011 yılında başlayan olaylar Esed rejiminin şiddete başvurması üzerine felakete dönüştü, yaşanan iç savaşta yüzbinlerce insan hayatını kaybetti, milyonlarca insan ülkelerinden göç etmek zorunda kaldı.

Büyük dramlar yaşandı. Mülteci konumuna düşen ve Suriye'den kaçan insanlarına Türkiye kapılarını açtı. Türkiye, Suriye’de savaşın sonlandırılarak demokratik bir siyasi çözüm arayışlarını desteklerken, aynı zamanda Suriye kaynaklı PKK- PYD-YPG ve DEAŞ terörüyle de mücadele etmek zorunda kaldı.

ULUSLARARASI CAMİA TÜRKİYE'Yİ YALNIZ BIRAKTI

Türkiye yaşanan dramdan sonra Savaşın ve terörün sona ermesi için mücadelesini hem askeri hem de diplomatik yollarla sürdürken başta batı olmak üzere uluslararası camia Türkiye'yi yalnız bıraktı. Türkiye tüm bunlara rağmen Suriye’deki krizin sona ermesi, kendisinin ve komşularının sınır güvenliğinin tekrar sağlanması, bölgede huzurun yeniden tesis edilmesi için tüm gücüyle sahada ve masada adımlarını atmaya devam etti.

TÜRKİYE VE RUSYA ORTAK DEVRİYE

Türkiye ile Rusya İbdib'de çatışmazlık ve gerginliği azaltmak için ortak devriyeye başladı. Barışçıl adımlar çerçevesinde bölgede güvenlik çalışmaları yürütüldü.

Türk Silahlı Kuvvetleri bölgede önemli görevler üstlendi. İnsani yardımların koordinasyonundan göç dalgalarının gözlemlenmesine, sivil can kaybının engellenmesinden ılımlı muhalif unsurların hayatını devam ettirebilmesine kadar birçok görevi başarıyla yerine getirdi. Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgenin yeniden bir ateş çemberine dönmesine engel olan baş aktör rolünü başırıyla yerine getirmektedir.

TSK'YA BİLİNÇLİ SALDIRI

Bugün Türk Silahlı Kuvvetlerimize yönelik gerçekleştirilen saldırılar, TSK’nın amaçlarını sekteye uğratmak için yapıldı. Saldırıların sadece bölgede tesis edilmek istenen çatışma ve gerilimden uzak ortamın bozulmasına değil, Suriye’ye komşu ülkeler başta olmak üzere, birçok ülkeye mülteci akınını hızlandıracağı ve artıracağı, dolayısıyla yeni insani krizlere kapı aralayacağı tüm çevrelerce görülmelidir.

Tek amacı barış ve bölge huzurunun tesisi olan askerlerimize yapılan bu saldırı, misliyle karşılık verildi. Bu saldırılara uluslararası camianın da başta müttefiklerimiz olmak üzere güçlü bir tepki göstermesi gerekmektedir. 

Suriye'de neler oluyor? Saldırılar bilinçli, TSK hedefte! ile ilgili etiketler Suriye Esed İdlib
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.