"Suriye'de mücadelemiz bundan sonra farklı şekilde devam edecektir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 'Suriye'de yeni hareket olacak mı?' sorusu yöneltilen Erdoğan "Suriye'de mücadelemiz bundan sonraki süreçte çok daha farklı bir şekilde devam edecektir." dedi. Erdoğan ayrıca siyasi cinayetler tartışmasıyla da ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Sınır ötesi harekat, Taliban'ın ziyareti ve siyasi cinayetler tartışması ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, net mesaj verdi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Suriye'de sadece kuzey değil genelinde PKK, YPG, PYD cirit atıyor. Bunların destek veren ülkelerin başında da koalisyon güçleri, Amerika geliyor.

Bunların verdiği her türlü estek, mühimmat ile burada terör estiriyorlar. Bizler de mücadelemizi veriyoruz. Bir yere kadar sabırmız devam etti.

"GEREKLİ OLAN HER TÜRLÜ MÜCADELEYİ VERECEĞİZ"

Son olarak 2 polisimiz burada şehit oldu. Zaman zaman sivillerden buralarda şehit olanları görüyoruz. Bütün bunlara karşı mücadelemiz bundan sonraki süreçte daha farklı şekilde devam edecektir. Yani bu terör örgütlerine, Amerika'nın oradaki malum güçlerine karşı, rejim güçlerine karşı gerekli olan her türlü mücadeleyi vereceğiz. Bu konuda kararlıyız.


"HER TÜRLÜ DESTEĞİ AFGAN HALKINA VERECEĞİZ"

Taliban dünyada da kabul arayışları içinde. Henüz dünyadaki ülkeler Taliban'ın durumunu kabul etmiş değiller. Arkadaşlarımızla yaptıkları görüşmelerde destekler konusunda tabii ki talepleri oldu. Bizler her türlü desteği Afgan halkına vereceğiz. Yeter ki bu yönetim uluslararası ilişkilerde, Afgan halkının haklarını korumada adil bir yaklaşım içinde olsun. Şu ana kadar Afganistan'ın alt yapısında üst yapısında çok emeklerimiz oldu, son ana kadar da sürdürdük. Bundan sonraki süreçte de eğer anlaşmalar yapılabilirse Türkiye, Katar, Afganistan bu tür adımları atabiliriz.

AZERBAYCAN'LA YENİ DOĞAL GAZ ANLAŞMASI: TÜRKİYE İÇİN SIKINTI SÖZ KONUSU DEĞİL

Tedbirlerimizi aldık, bundan soranki süreçte de alıyoruz. Azerbaycan2la yapılan anlaşmaların hepsi tedbire yöneliktir. Rusya ile olan anlaşmalarımız bu konuda çok hassas. Hassasiyetimizi aynı şekilde devam etiriyoruz. Rusya, İran, Azerbaycan'la olsun bu tür anlaşmalar bu tür krizleri yaşamayacağımızın işaretidir. İngiltere değil bir çok Batı ülkelerinde bu tür sıkıntılar devam ediyor. Hamdolsun bizim şu an böyle bir sıkıntımız sözkonusu değil. Tedbirlerimizi aldık, alıyoruz. Sıkıntı filan Türkiye için söz konusu değil.

'SİYASİ CİNAYETLER' TARTIŞMASI

Bu işin mercii yargıdır. Yargıya müracaat edersin. Deliller varsa yargı da bunların üzerine gider. Bu zat bugüne kadar hep akşam yalan, sabah yalan. Yalan terörü estiriyorlar. Acaba biz iktidarı nasıl zaafa düşürürüz, bunun gayreti içindeler. Bizler de yargıya müracaat ederek sorgulanmasını istedik. Kimse çıksın ortaya istedik. Kim olursa olsun siyasi cinayet işlenmesine, bunun ülkemizde yer etmesine fırsat vermeyiz ama bu tür iftira atanlara da meydanı boş bırakmayız.

"Suriye'de mücadelemiz bundan sonra farklı şekilde devam edecektir" ile ilgili etiketler Erdoğan Suriye siyasi cinayetler cuma namazı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.