Suriye'de flaş gelişme! PYD sözcüsü ÖSO'ya kaçtı...

Terör örgütü PYD'nin sözde Sözcüsü Talal Silo, Cerablus'ta Özgür Suriye Ordusu'na sığındı. Silo'nun MİT tarafından Cerablus'ta teslim alınarak Türkiye'ye getirildiği de iddialar arasında...

2015 yılında PYD'ye geçtiğini ilan eden ve kısa süre sonra örgütün sözcülüğüne getirilen Talel Silo PKK'dan kaçarak Cerablus'a sığındı.

Silo'nun terör örgütünden neden ayrıldığı henüz bilinmiyor. BBC’den Riam Dalati, Silo'nun Türkiye-Suriye sınırında olduğunu söyledi. Silo'nun teslim olduktan sonra ilk fotoğrafı olduğu belirtilen bir fotoğraf da sosyal medyada paylaşıldı.

silo_ilk_foto

MİT TESLİM ALDI İDDİASI

Özgür Suriye Ordusu'nun elinde olduğu belirtilen Silo ile ilgili bir diğer iddia ise, MİT tarafından teslim alınarak Fırat Kalkanı Harekât'ıyla kontrol edilen Cerablus'a getirildiği yönünde. Yine iddialara göre Talal Silo MİT tarafından Türkiye'ye de getirilmiş olabilir.

talal_silo

YPG'NİN ESKİ SÖZCÜSÜ, SDG'YE "ATANDI"

Bu arada YPG'nin eski sözcülerinden Redur Halil'in de SDG'nin dış ilişkiler sorumlusu olarak "atandığı" öğrenildi. Bu atama, PKK/PYD'nin SDG ile doğrudan ilişkisini bir kez daha ortaya koydu.

SDG ismi, PKK/PYD ya da YPG'nin meşru siyasi bir taraf olarak masaya oturtulması amacıyla ortaya atılmıştı. Örgütün, 12 Ekim 2015'te diğer küçük örgütleri yanına almasıyla oluşturulan SDG'nin militanlarının ve yönetimin ezici üstünlüğü halen PKK/PYD'de bulunuyor.

Suriye'de flaş gelişme! PYD sözcüsü ÖSO'ya kaçtı... ile ilgili etiketler PYD PKK ÖSO talel silo cerablus kaçtı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.