Suriye Milli Ordu Komutanı İsa'dan CHP'ye anlamlı cevap: Biz de Atatürk'ü model olarak alıyoruz!

Irak ve Suriye tezkeresi Meclis'ten geçti ancak tartışmaları hala devam ediyor. CHP'nin tezkereye 'hayır' oyu vermesi, PKK/YPG elebaşısı Ferhat Abdi Şahin tarafından mutluluk verici olarak nitelendirilmişti. Buna karşılık, Kılıçdaroğlu’nun bir süre önce terörist suçlaması yaptığı, Suriye Milli Ordusu Türkmen Komutanı Fehim Ertuğrul İsa, "Biz de Atatürk’ü model alıyoruz!" açıklaması ile birlikte, Atatürk'ü anma mesajı paylaştı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türkiye, her geçen gün ortaya çıkan çeşitli gündemleri ile sosyal medyada çok tartışılıyor. Meclis'e kadar gelen ilginç tartışmalardan bir tanesinin, bu kez Suriye'ye kadar uzandığı anlaşıldı.


TARTIŞMALAR CHP'NİN TEZKEREYE 'HAYIR' OYU VERMESİ İLE BAŞLADI

TBMM'de, geçtiğimiz hafta bölücü terör örgütü PKK/YPG'nin önünü kesmek için, Irak ve Suriye tezkeresi oylanmıştı. Tezkereye CHP ve HDP 'hayır' oyu vermişti. CHP'nin bu tavrı, siyaset çevrelerinde, "sınır ötesi terör operasyonlarının önünü kapatmak istemesi" olarak nitelendirilmiş ve büyük tepki görmüştü.

Suriye Milli Ordu Komutanı İsa'dan CHP'ye anlamlı cevap: Biz de Atatürk'ü model olarak alıyoruz!

(Ferhat Abdi Şahin)


CHP'NİN 'HAYIR' OYU VERMESİ YPG'DE UMUT VERİCİ OLARAK NİTELENDİRİLMİŞTİ

CHP'nin bu tavrı, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu YPG tarafından, büyük bir sevinçle karşılanmıştı. PKK’nın Suriye’deki elebaşlarından "Mazlum Kobani, Şahin Cilo, Mustafa Abdi bin Halil ve Mazlum Abdi" kod adları bilinen Ferhat Abdi Şahin de, PKK sempatizanlığı ile bilinen gazeteci Amberin Zaman'a bu konu hakkında röportaj vermişti.

Suriye Milli Ordu Komutanı İsa'dan CHP'ye anlamlı cevap: Biz de Atatürk'ü model olarak alıyoruz! - Resim : 2

(Ferhat Abdi Şahin - Amberin Zaman)

Abdi Şahin, röportajda, CHP’nin tezkere tavrının iyi bir sinyal ve önemli bir adım olduğunu belirterek, “CHP böyle bir şey yapıyorsa, bu da Türkiye içerisindeki dengelerin değiştiğine işaret ediyor. Bu da umut verici.” şeklinde konuştu. Terörist elebaşısı Abdi İbrahim, “CHP’den bir heyet davet etmek ister misiniz buraya?” şeklindeki soruya da “Olabilir. Bence olumlu da olabilir.” yanıtını verdi.

Suriye Milli Ordu Komutanı İsa'dan CHP'ye anlamlı cevap: Biz de Atatürk'ü model olarak alıyoruz! - Resim : 3

(Fehim Ertuğrul İsa)


SURİYE MİLLİ ORDU'NUN TÜRKMEN KOMUTANU İSA'DAN ANLAMLI PAYLAŞIM!

Bu gelişmeler yaşanırken, kısa adı SMO olan Suriye Milli Ordusu’nun Türkmen Komutanı Fehim Ertuğrul İsa'nın, kişisel Twitter hesabından bir fotoğraf paylaştığı ortaya çıktı.

Atatürk'ün 83. ölüm yıldönümü olan 10 Kasım'da paylaşılan mesajdaki fotoğrafta, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Libya’da İtalyan işgaline karşı direniş örgütlemeye gittiği dönemden bir kare görülüyor. Türkmen Komutan İsa, sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafın altına ise şu satırları eklediği ortaya çıktı:

Suriye Milli Ordu Komutanı İsa'dan CHP'ye anlamlı cevap: Biz de Atatürk'ü model olarak alıyoruz! - Resim : 4


"BİZ DE ATATÜRK'Ü MODEL OLARAK ALIYORUZ!"

“Trablusgarp’ta, Balkanlar’da, Diyarbekir’de, Çanakkale’de, Afrin’de ve girdiğin her cephede sergilediğin mücadele Suriye Türkmenleri ve Özgür Suriye Devrimi için önemli bir modeldir. Ruhun şad, mekanın cennet olsun Büyük Türk! İzindeyiz!”

Türkmen Komutan İsa'nın bu paylaşımı, çok kısa sürede sosyal medyada hızla yayıldı ve Twitter’da çeşitli tartışmalara yol açtı. Özellikle CHP içerisindeki milli hassasiyete sahip insanlar Fehim İsa'nın açıklamasını takdir ederken, SMO’yu terörist ilan eden Kılıçdaroğlu’nu ise eleştirdikleri gözlendi.

Suriye Milli Ordu Komutanı İsa'dan CHP'ye anlamlı cevap: Biz de Atatürk'ü model olarak alıyoruz! - Resim : 5

SMO KOMUTANI FEHİM ERTUĞRUL İSA KİMDİR?

Fehim Ertuğrul İsa, Çobanbeyli büyük bir Türkmen aileye mensup, Sultan Murad Tümeni Komutanlığı görevini sürdüren, iyi derecede Türkçe ile Arapça konuşabilen, ayrıca sivil ve askeri alanda ciddi etkinliği bulunan bir askerdir.

Suriye Milli Ordu Komutanı İsa'dan CHP'ye anlamlı cevap: Biz de Atatürk'ü model olarak alıyoruz! - Resim : 6

İsa'nın ailesi, bölgede büyük saygınlığı olan, tarım ve ticaret ile uğraşan, birçok ferdini Türkmenlerin özgürlüğü için şehit vermiş köklü bir Türkmen aile olarak bilinmektedir.

Suriye Milli Ordu Komutanı İsa'dan CHP'ye anlamlı cevap: Biz de Atatürk'ü model olarak alıyoruz! - Resim : 7

Fehim İsa, özgürleşme devrimi hareketinde, ailesinin mal varlığının büyük bir kısmını satarak, Türkiye’nin de desteği ile "Sultan Murad Tugayı" adı altında, bir birlik kurmuştur.

Suriye Milli Ordu Komutanı İsa'dan CHP'ye anlamlı cevap: Biz de Atatürk'ü model olarak alıyoruz! - Resim : 8

SMO komutanı İsa, Suriye’nin her tarafındaki özgürleşme hareketlerine, ilk maddi desteği sağlayan kişilerden birisi olarak tanınıyor. İsa bu nedenle, rejim karşıtı Suriyeli devrimciler arasında hem Arap, hem Türkmen hem de Kürt gruplar ile komutanlar tarafından saygı duyulan bir kişilik haline gelmiştir.

Suriye Milli Ordu Komutanı İsa'dan CHP'ye anlamlı cevap: Biz de Atatürk'ü model olarak alıyoruz! - Resim : 9

Türkiye aşığı olduğunu her konuşmadında belirten İsa, şu an SMO bünyesinde, savaşçı, disiplinli ve rejim ile PKK/YPG'nin en çok çekindiği bir tümenin komutanlığını da yapmaktadır.

Suriye Milli Ordu Komutanı İsa'dan CHP'ye anlamlı cevap: Biz de Atatürk'ü model olarak alıyoruz! - Resim : 10

İsa, Türkiye'nin Suriye'deki tüm sınır ötesi terör operasyonlarında, bugüne kadar Mehmetçiğin yanında, hiç bir cephe ve coğrafya fark etmeksizin mücadele vermiştir.

Suriye Milli Ordu Komutanı İsa'dan CHP'ye anlamlı cevap: Biz de Atatürk'ü model olarak alıyoruz! - Resim : 11

Suriye Milli Ordu Komutanı İsa'dan CHP'ye anlamlı cevap: Biz de Atatürk'ü model olarak alıyoruz! ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Ferhat Abdi Şahin Suriye Milli Ordusu pkk/ypg Fehim Ertuğrul İsa Atatürk paylaşımı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.