Suriye ile üçüncü dönem! Şam ile siyasi diyalog nasıl olacak? Yakınlaşmanın sonuçları ne olur?

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ile ‘Haberin Olsun’ yeni bölümüyle yayında…

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan, ‘Haberin Olsun’un yeni bölümünde, Suriye ile yeni dönem sinyalleri ile ABD ve İran’ın rolü, yeni ilişkilerle birlikte Türkiye’deki Suriyeli göçmenlerin ülkelerine geri dönüş adımlarını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi’nde Esad ile bir araya geleceği iddialarını, 2012’de dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ABD senatörleri Joe Lieberman ve John Mccain ile kapalı kapılar ardında görüşmesindeki Suriye meselesine dair konuşulanları masaya yatırdı.

‘’İLİŞKİLERDE ÜÇÜNCÜ DÖNEM ŞİMDİ BAŞLIYOR’’

Ceyhun Bozkurt, ‘’10 yıl öncesine baktığımda ilginç şeyler çıktı. Davutoğlu liderlerin mesajını götürürken, eski ABD Dışişleri Bakanı Clinton'ın da mesajını götürmüş. 2011-2015  döneminde Erdoğan'ın etrafında bir kuşatılmışlık vardı. Bu yüzden Suriye politikamızı ABD'ye teslim ettik. Şam ile kanala sokulan ilişkilerde en sağlam süreç Astana. Ardından İdlib’de tıkandı. Bu tıkanıklık için diyalog yolu artık açılmalı. İlişkilerde üçüncü dönem şimdi başlıyor. Rusya 'Eğer Şam ve bizimle koordine olmazsanız gerilim artar, istikrarsızlıklık yoğunlaşır' demeye getiriyor. Bu süreçte muhalif kitleyi siyasi çözüme ortak etmezsek istikrarsızlık devam eder. Provokasyonlar söz konusu olabilir. Birileri Şam'ın Türkiye ile diyalog kurmak istemediğini düşünebilir. Rusya istiyor ama istemeyen unsur İran olabilir. Birileri Türkiye'nin Suriye'ye hakim olmasını istemiyor. İşin içinde ABD ve İran da var. Suriye ile yeni ilişkileri göçmenlerin dönmelerinin büyük ölçüde önü açılır. Özellikle kampta yaşayanlar başta olmak üzere, ülkedeki imkanlar geliştiği zaman çoğunluk geri döner.

‘’TÜRKİYE - SURİYE İLİŞKİLERİNİN KOPMASINDA BU TEMASLARIN ETKİSİ OLDU MU?’’

Abdullah Gül'ün kapalı kapılar ardında gizli bir görüşme yapma sevdası var. ABD senatörleri Joe Lieberman ve John Mccain ile 1 saat 10 dakikalık görüşmede tek bir bilgi bile paylaşılmadı. Ne görüştükleri belli değil. Türkiye - Suriye ilişkilerinin kopmasında bu temasların etkisi oldu mu? Ne konuştunuz?’’ ifadelerini kullandı.

‘Haberin Olsun’un tamamını YouTube kanalımızda izleyebilirsiz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Suriye ile üçüncü dönem! Şam ile siyasi diyalog nasıl olacak? Yakınlaşmanın sonuçları ne olur? ile ilgili etiketler Suriye Erdoğan Türkiye Ceyhun Bozkurt Esad

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.