Süresiz nafaka kalkıyor mu?

Adalet Bakanlığı’ndan nafaka ödemeleri konusunda süre önerisi sosyal medyada büyük bir ses getirdi. Bu öneri doğrultusunda alt sınır 2, üst sınır ise 6 yıl olacak şekilde belirlendi. Peki, süresiz nafaka kalkıyor mu? İşte detaylar…

Kamuoyu süresiz nafaka ve nafaka miktarı konularında özellikle son dönemlerde sıklıkla dile getirilen eleştiriler doğrultusunda Adalet Bakanlığı yeniden harekete geçti. 2 yıldır üzerinden çalıştığı belirlenen nafaka sürecine ilişkin olarak Adalet Bakanlığı’ndan bir son dakika önerisi geldi. Peki, süresiz nafaka kalktı mı?

Adalet Bakanlığı’nın önerisinde “Süre koymak doğru değil, bazı boşanmalarda nafaka vermeye gerek yokken, bazı davalarda ömür boyu nafaka ödemek zorunda bırakılması gerekebilir. Bu konuda takdir hâkimlere bırakılmalı.” değerlendirmesi yapıldı.

Bakanlık, daha önce yaptığı alternatifli çalışmada, ‘nafakanın 5 yıl süreli olması’, ‘evliliğin süresiyle sınırlandırılması’, ‘evliliğin yarısı kadar süreyle sınırlandırılması’ önerileri de yer aldı.

Süresiz nafaka kalkıyor mu? ile ilgili etiketler Adalet Bakanlığı nafaka Süresiz nafaka
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.