Sürekli gaz çıkarmak neyin belirtisidir? Fazla gaz çıkarma nedenleri

Karın gazı birçok insan için sıkıntı vericidir. Geğirerek veya yellenerek karında gazından kurtulabiliriz. Aşırı hava yutmak ya da lifli gıdalarla beslenmek gaz ve şişkinliğe neden olur. Gündelik hayatı da olumsuz etkileyen fazla gaz çıkarma nedenleri nelerdir?

Günde 10 veya 15 kez gaz çıkarmak normaldir. Daha fazla gaz çıkarmak ise normal değildir. Gaz çıkarmak özellikle sıkışma anlarında yellenerek daha az mümkündür. Bazen çatlayacak gibi olursunuz, nefes bile alacak haliniz yoktur. Bu durumda fazla gaz çıkarmanız mümkündür. Peki sürekli gaz çıkarma nedenleri nelerdir?

Sigara içenlerde daha fazla görülen gaz çıkarma, bazen sakız bile çiğneyerek oluşabilir. Fazla gaz çıkarıyorsanız neler yapabilirsiniz? Sürekli gaz çıkarma hallerine ne gibi bir tedavi yapılır?

FAZLA GAZ ÇIKARMA NEDENLERİ

Aşırı hava yutmak bunun en bilinenen ve çok karşılaşılan durumlardandır. Aşırı hava yutmak, mide gazına neden olur. Sigara içenler, sakız çiğneyenler ve hızlı yemek yeme alışkanlığı olanlar sık sık hava yutarlar. Kolit adı verilen kronik kolon hastalıkları, kolon divertikülleri, Hassas Bağırsak Sendromu, gaz ve şişkinliğe yol açar. Antibiyotikler, romatizma ilaçları, vitamin hapları şişkinliğe yol açan diğer nedenlerdir.

Gaz ve şişkinlikten kurtulmanın 9 yolu

Laktoz ve gluten intoleransı olanlar kolay gaz çıkartamazlar, bu nedenle karın şişkinliğinden yakınırlar. Bağırsakların bakteri ya da virüs enfeksiyonları uzun süre devam ederse gaz ve şişkinliğe neden olur. Nihayet kolon tümörleri de şişkinliğe neden olabilir.

Nasıl tedavi edilir?

Gaz yaptığına emin olduğunuz besinlerden uzak durun. Yağ tüketimini azaltın. Doktorunuzun önerisi dışında ilaç kullanmayın.

Şunlardan uzak durun

*Sebze, baklagil, meyve
*Buğday ekmeği
*Kepek
*Kek, kurabiye, simit
*Süt, yoğurt
*Bira
*Sakız

sürekli gaz çıkarmak neyin belirtisi ile ilgili görsel sonucu

Ne yapmalıyız?

Az ama sık aralıklarla beslenin, besinleri iyice çiğneyerek yutun. Akşam yemeğinizi erkene alın, olabildiğince hafif gıdalar tercih edin. Yağı azaltın. Sigarayı bırakın. Sağlıklı yaşam için lifli gıdalar tüketmek gerekir. Ancak gaz ve şişkinlik varsa bu tür gıdaları daha az tüketin. Sebze, meyve, fasulye, nohut ve bezelyeden uzak durun.

Diş sağlığı hazım için son derece önemlidir. Eksik ya da çürük dişler, kusurlu diş protezleri gaza neden olabilir. Diş bakımına özen gösterin, proteziniz varsa yerinden oynamadığına emin olun.

Gaz ve şişkinliği hafife almayın. Bu sıkıntılar son derece ciddi bir bağırsak hastalığının belirtisi olabilir. Bunun için tam ve sistemik bir muayene gerekir.

Sürekli gaz çıkarmak neyin belirtisidir? Fazla gaz çıkarma nedenleri ile ilgili etiketler sürekli gaz çıkarma nedenleri fazla gaz çıkarmak neden olur
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.