Süre doluyor! Atlar için 'Sağ salim getirilsinler' talebi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) sorumluluğunda bulunan 978 atın kaybolması ve diğer atların da bakımsızlık nedeniyle ölümlerine tepki gösteren 'Adaların atları platformu' üyesi bir grup, belediye önünde protesto gösterisinde bulundu. Grup adına konuşan Ayşe Erzan, "İBB'yi hatalardan bir an önce dönmeye davet ediyoruz." dedi.

İBB sorumluluğundaki 978 atın kaybolması ve ahırlara hapsedilen atların bakımsızlıktan ölümleri nedeniyle Ada sakinleri tarafından kurulan 'Adaların atları platformu' üyesi bir grup, dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde bir araya geldi.

Sabah'ta yer alan habere göre, Grup adına basın açıklaması yapan Ayşe Erzan, 20 Aralık 2019'da ruam hastalığı gerekçesiyle alınan karantina kararı sonrasında 300 atın öldüğünü belirtti.

EN AZ 708 AT AHIRDA CAN VERDİ

İBB'nin atları satın aldıktan sonra da ölümlerin aynı nedenle devam ettiğini belirten Erzan, 2020'de ise en az 708 atın ahırlarda can verdiğini söyledi.

"HATALARDAN BİR AN ÖNCE DÖNMEYE DAVET EDİYORUZ"

Yaşam mücadelesi veren atların kaybedecek daha fazla zamanı yok diyen Erzan, "İBB'yi hatalardan bir an önce dönmeye davet ediyoruz. Ama Ada dışına gönderilen atlardan sağ kalanlar adaya geri getirilmeli. Bu atlar en az 1 yıl bakılmak ve başkasına verilmemek kaydıyla ücretsiz olarak dağıtılmıştı. Alıcıların 1 yıllık bakım süreleri yarından itibaren tek tek dolacak" dedi.

Süre doluyor! Atlar için 'Sağ salim getirilsinler' talebi ile ilgili etiketler İBB protesto Adalar kayıp at
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.