"Surda bir gedik açtık mukaddes mi mukaddes"

Üstad Necip Fazıl Kısakürek birçok konuşmasında Ayasofya'nın açılacağı günü müjdeledi. Şimdi dinleyeceğiniz ve Üstad'ın Ayasofya'nın açılacağı günü müjdelediği bu konuşmada onlardan biri. 1965'te MTTB'de gerçekleştirdiği Ayasofya Hitabesi'nde "Gençler bugün mü yarım mı bilmem, fakat Ayasofya açılacak. Türk'ün bu vatanda kalıp kalmayacağından şüphesi olanlar Ayasofya'nın da açılıp açılmayacağından şüphe edebilir. Ayasofya açılacak." diyor ve gençlerden sabretmelerini istiyordu...

Necip Fazıl Kısakürek bundan tam 55 yıl önce 1965 senesinde Milli Türk Talebe Birliği'nde tarihi bir konuşmaya imza atmıştı. İşte Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in bugünün müjdesini verdiği "Ayasofya Hitabesi"nden ilgili bölüm:

"Gençler bugün mü yarım mı bilmem, fakat Ayasofya açılacak. Türk'ün bu vatanda kalıp kalmayacağından şüphesi olanlar Ayasofya'nın da açılıp açılmayacağından şüphe edebilir. Ayasofya açılacak. Hem de öylesine açılacak ki, kaybedilen bütün manalar, zincire vurulmuş kan revan içinde masumlar gibi ağlaya ağlaya,üstünü başını yırta yırta, onun açılan kapılarından dışarıya vuracak. Öylesine açılacak ki, Bu millete iyilik etmiş sanılan kötülerle, kötülük etmiş sanılan iyilerin gizli dosyaları da onun mahzenlerinde ele geçirilecek. Allah tarafından mühürlenmiş kalplerin kapısını mühürlediği Ayasofya, yine onların aynı şekilde mühürlemeye yeltenip hiçbir şey yapamadığı, günden güne kabaran akınını durduramadığı ve çığır açacağı günü dehşetle beklediği, mukaddesatı Türk gençliğinin kalbine eş, açılacak. Ayasofya'yı artık önüne geçilemez bir sel, bu sel açacak. Bekleyin gençler biraz daha rahmet yağsın. Her yağmurun arkasında bir sel vardır. Hepimiz şöyle diyelim: O selin üstünde bir saman çöpü olsam daha ne isterim. Gençler, kayaları biçecek, ormanları traş edecek ve betonarmeleri söküp götürecek olan bu sel yakındır. Surda bir gedik açtık, mukaddes mi mukaddes, Ey kahpe rüzgar, artık ne yandan esersen es. Allah'ın selamı üzerine olsun."

"Surda bir gedik açtık mukaddes mi mukaddes" ile ilgili etiketler Necip Fazıl Kısakürek Ayasofya
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.