Superonline hız testi!

Superonline hız testi! Günümüzde internet herkesin hayatında olmazsa olmazların başında geliyor. Bizlere kaliteli internet hizmeti sunan kurumlardan biri olan Turkcell Superonline kullanan vatandaşlar hız testi yapmak istediklerinde internetten araştırmalara başlıyor. Hızı yavaşladığı anda bir çok işin aksamasına sebep olan internet herkes için büyük önem teşkil ediyor. Superonline hız testi nasıl yapılır? Turkcell Superonline speed test! İnternet hız testi! Detaylar haberimizde...

Turkcell Superonline hız testi! Kullanıcıların internet hızları düştüğü anda Superonline hız testi araştırmaları başlıyor. Türkiye de en yaygın şekilde kullanılan internetlerden bir tanesi olan Turkcell Superonline müşterileri internet hız testi yapmak istiyor. Biz de haberimize bu bilgileri ekledik. Superonline hız testi! Turkcell Superonline speed test nasıl yapılır? İnternet hız testi! İşte detaylar...

Superonline hız testi!

SUPERONLİNE HIZ TESTİ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

TURKCELL SUPERONLİNE

Turkcell Superonline, kendi kurduğu altyapı üzerinden fiber optik internet başta olmak üzere çeşitli telekomünikasyon hizmetleri veren bir Turkcell grup şirketidir. Şirket, bireysel, kurumsal ve toptan segmentteki müşterilerine; ses, veri, genişbant internet erişimi, toplu ses taşıma, kiralık veri hattı hizmetleri ve katma değerli servisler sunmaktadır.

Kronolojik sırayla önemli olaylar
Haziran 2004: "Bilişim Telekomünikasyon Hizmetleri A.Ş." ismi ile işletmelere yönelik telekomünikasyon hizmetleri vermek üzere kuruldu.

Eylül 2004: A tipi Uzak Mesafe Taşıma Hizmeti (UMTH) lisansını alarak bu hizmeti Türkiye'de müşterilerine sunan ilk operatör oldu. Böylece müşterilerine aramalarında ön numara tuşlama ya da dialer (otomatik arama cihazı) kullanımına gerek kalmaksızın kolay ve ekonomik, uzak mesafe telefon hizmeti sunabilme hakkına sahip oldu.

Aralık 2004: Uluslararası toplu ses trafiği taşımacılığına başladı. Böylece, yurtdışı ile Türkiye arasında çağrı başlatma ve sonlandırma hizmeti vermekle birlikte, farklı ülkeler arasındaki ses trafiğinde bir geçiş noktası duruma geldi.

Şubat 2005: İnternet Servis Sağlayıcı (ISS) lisansını aldı.

Aralık 2005: Tamamlanmış ara bağlantı anlaşmaları ve gelişmiş teknolojisi ile kurumsal müşterilerine UMTH Hizmeti vermeye başladı.

Şubat 2006: Tellcom İletişim Hizmetleri A.Ş. olarak hizmet vermeye başladı.

Mart 2006: Altyapı İşletmeciği Lisansını aldı. Böylece, hizmetlerini tamamen kendine ait bir altyapı üzerinden sunma hakkına sahip oldu.

TURKCELL SUPERONLİNE HIZ TESTİ YAPMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN!

Ocak 2007: Türkiye Elektrik İdaresi'nin (TEIAŞ) atıl fiber hatlarının değerlendirilmesi için açtığı ihaleye katılarak, İstanbul-Ankara arasındaki "fiberoptik" kablo hattının işletmeciğine sahip oldu. Böylece bağımsız bir fiber altyapı üzerinden hizmet verme çalışmaları başladı. İlerleyen dönemde Sabancı Telekom'un altyapısını da alarak altyapısını genişletti.

Aralık 2007: Kendi fiberoptik altyapısı üzerinden ev kullanıcılarına fiber internet hizmeti vermeye başladı.

Mayıs 2009: Turkcell Grubu çatısı altında yer alan iki telekomünikasyon markası Tellcom ve Superonline birleştirilerek tüm hizmetler Superonline çatısı altında toplandı.

Eylül 2009: "SüperNumara" hizmetiyle fiber internet ve ADSL abonelerine VoIP sistemi ile çalışan sabit telefon hizmeti vermeye başladı.

Aralık 2009: BOTAŞ'ın fiberoptik altyapısının kiraya verilmesi için açtığı ihaleyi alıp ve BOTAŞ'ın güzergâhını 15 yıl süreyle kiralayarak altyapısını genişletti.

Mayıs 2011: Turkcell Superonline adını alarak, kuruluşundan bu yana bağlı bulunduğu Turkcell'in adını markasında taşımaya başladı.

Şubat 2012: Superonline, "Adil Kullanım Koşulları" (AKK) uygulaması kapsamında kullanıcılarına 50GB gibi çok düşük kotalar uygulamaya ve bir ay içinde bu kotaları dolduran müşterilerinin internet hızlarını 3/10 oranında düşürmeye başladı.

Nisan 2012: Dünyanın en hızlı erişim teknolojisi fiber optik altyapısına sahip yenilikçi telekom operatörü Superonline İletişim Hizmetleri A.Ş., 2011 yılının sonunda Turkcell Grubu’na katılan Global İletişim Hizmetleri A.Ş.ile birleşmiştir. Birleşme sonrası, müşterilerine daha hızlı ve kaliteli iletişim hizmeti sunmak amacıyla iki şirket yola Superonline İletişim Hizmetleri A.Ş. çatısı altında ve Turkcell Superonline markası ile devam etmektedir.

Kasım 2012: Turkcell Superonline, Türkiye’de ilk kez sabit telefonda HD Ses hizmetini sunmaya başladı. Fiber optik şebekeler üzerinden sunulabilen HD Ses hizmeti kullanıcılara, telefonda karşı tarafın sesini gerçeğe yakın duyabilme olanağı sunmaktadır.

Temmuz 2013: Turkcell Superonline, Vestel Grup’a ait Deksarnet Telekomünikasyon A.Ş.’nin hisselerini bünyesine kattı. Turkcell Superonline bu satın alım ile ‘‘ışık hızı’’ndaki fiber optik ağını, uydu haberleşme altyapısı ile daha da güçlendirmeyi hedeflemektedir.

Adil Kullanım Koşulları
Turkcell Superonline "Adil Kullanım Koşulları" olarak adlandırdığı sınırlamaları uygulamaya Şubat 2012'de başladı. Buna göre, "LİMİTSİZ" olarak adlandırdığı tarifelerinde kullanıcılara bir aylık bir sürede 50GB'lık veri indirme kotası tanımlanmıştır. Bu kotayı aşan kullanıcıların bağlantı hızları, 1 Mbps seviyesine düşürülmektedir. Aynı şekilde veri gönderme için de 10GB'lık bir kota vardır. Bir kullanıcı 50GB'lık veri indirme kotasını doldurmamış olsa bile, 10GB'lık veri gönderme kotasını doldurduğu takdirde bağlantı hızı 1/10 oranında düşürülmektedir (1 Mbps indirme, 256kbps gönderme). Superonline'ın bu uygulaması kullanıcılardan büyük tepki görmektedir. Ancak, il ve ilçelerde bulunan Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri, Superonline'ın AKK uygulamasını yasalara aykırı bulmakta ve şikayetçi olan tüketicilerin lehine kararlar vermektedir.[1] Son yaptığı değişiklikle 100 megabit bağlantı hızını "100, 250 ve 500 GB" olmak üzere 3 farklı kotaya bölmüştür.

Turkcell Superonline Hizmetleri
Turkcell Superonline Fiber
Turkcell Superonline'ın kendi fiberoptik altyapısı üzerinden verilen bir internet hizmetidir. Dünyanın en hızlı erişim teknolojisi olarak kabul edilen fiberoptik altyapının ADSL servislerinde kullanılan bakır kablolardan temel farkı, verileri elektrikle değil ışıkla aktarmasıdır. Bu sayede daha az kayba neden olması ve elektromanyetik etkileşimden etkilenmemesi en önemli avantajıdır. Fiber internette 10 Mbps, 25 Mbps, 50 Mbps, 100 Mbps ve 1000 Mbps bağlantı hızı seçenekleri mevcuttur.

Turkcell Superonline ADSL
Türkiye'deki en yaygın internet teknolojisi olan ADSL sistemiyle çalışan bu hizmette Türk Telekom'un bakır kablolardan oluşan altyapısı kullanılmaktadır. Sabit telefon hattı üzerinden verilen Superonline ADSL hizmetinde 1, 2, 4, 8 ve 16 Megabit bağlantı hızı seçenekleri mevcuttur.

SuperNumara
Turkcell Superonline'ın VoIP tabanlı sabit telefon hizmeti olan bu ürün, kullanıcıların 0212 ve diğer şehirlere ait alan kodlarına alternatif olarak 0850 alan kodu ile şehir içi, şehirler arası, uluslararası ve GSM aramalarını yapmalarını sağlar. Bu hizmetten yararlanabilmek için Superonline Fiber veya Superonline ADSL kullanıcısı olmak gerekmektedir.

Diğer Servisler
Wi-Fi Zone Ev ve site içerisinde, ortak kullanım alanlarında, interneti kablosuz olarak kullanmayı sağlayan internet servisi.
E-posta Superonline abonelerine özel olarak verilen @superonline.com uzantılı 1GB kotalı mail servisidir.
Turkcell TV Kişisel televizyon platformudur.
Online Family Turkcell Superonline çocuklarınızın sakıncalı sitelere girmeden, internet kullanmalarına imkan sağlamaktadır.
Norton Internet Security ve PC Tools güvenlik paketleri Bilgisayarı internetteki virüslerden, kötü niyetli tehditlerden ve internette oluşabilecek bilgi ve kimlik hırsızlıklarından korumaktadır.
Süper Sınıf Milli Eğitim Bakanlığı öğretim programlarına uygun olarak geliştirilmiş, günümüzün en son teknolojik imkânlarıyla hazırlanan ve internet üzerinden kullanılan eğitim destek paketi.
HD Ses Fiberoptik altyapısının avantajıyla Türkiye’de ilk kez sabit telefon görüşmelerinde karşı tarafın sesini daha net ve gerçeğe yakın duymaya olanak sağlamaktadır.
SüperDepo Türkiye’de kullanıcının internet hızı ne olursa olsun veri yüklemede (upload) 100 Mbps hız olanağı sunan ilk bulut servisidir.
Turbo Buton Turkcell Superonline, Türkiye’de bir ilk olarak ihtiyaç duyulduğunda fiber internet müşterilerinin internet hızını 24 saatliğine, 100 Mbps’ye kadar artırmaktadır.
Altyapı Yatırımları
2007 yılından beri önceliği fiber internet olan Turkcell Superonline, kendi fiber internet altyapı ağını geliştirmeye devam etmektedir. 2013 Eylül itibarıyla Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, İzmir, İzmit, Kayseri, Samsun, Mersin ve Trabzon'u kapsayan 12 ilde 32 bin kilometrelik altyapısı ile 1,5 milyon haneye fiber internet erişimi sağlamaktadır.

 SUPERONLİNE İNTERNET HIZ TESTİ YAPMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN!

Etimoloji
1985 yılında kullanılmaya başlayan İngilizce Internet kelimesi, "kendi aralarında bağlantılı ağlar" anlamına gelen Interconnected Networks teriminin kısaltmasıdır.[kaynak belirtilmeli] Inter- öneki İngilizce'de arasında ve karşılıklı anlamlarına gelir. Net kelimesi ise ağ anlamına gelir.

Zaman zaman İnternet kelimesi yerine kullanılan "WWW" kısaltması ise World Wide Web (Dünya Çapında Ağ) sözcüklerinin akronimidir ve İnternet ile eş anlamlı değildir.

Geçmiş
Ana madde: İnternet'in tarihi
İnternet üzerinden ağ sayesinde iletişim kuran bilgisayar sistemleri olan askeri iletişim sistemi Semi-Automatic Ground Environment (SAGE) ve ticari havayolu rezervasyon sistemi olan Semi-Automatic Business Research Environment (SABRE) 1950'lerin başında başlamıştır. 1960 larda ise the Advanced Research Projects Agency (ARPA), ABD'nin savunma sistemi için the Advanced Research Projects Agency Network (ARPANET) nin tasarım finansmanı olmaya başladı. 1960'larda oluşturulan projelerin sayesinde 1969'da İnternet o dönemin zirvesine ulaşmıştır. Bu tarihten sonra da ARPANET bildiğimiz modern İNTERNET olarak hayatımıza girmiş oldu. 70'li yılların başında Amerikan üniversitelerinde bu projeden yararlanma imkânı verilmesinin ardından e-posta (SMTP) ve NNTP uygulamaları yaygınlık kazanmaya başlamıştır. Bunları FTP ve HTTP izlemiştir. 30 Nisan 1993'te CERN tarafından WWW ön eki ile İnternet kamunun ulaşabileceği şekle getirildi. İnternet teknolojisi Türkiye’ye ilk olarak 1987 yılında Ege Üniversitesi’nin öncülüğünde kurulan Türkiye Üniversite ve Araştırma Kurumları Ağı (TÜVAKA) ile geldi [5][6][7], 12 Nisan 1993 tarihinde ODTÜ'den Ankara-Washington arasında kiralık hat ile de Türkiye'de ilk İnternet bağlantısı gerçekleşti ve vatandaşların kullanımına açıldı.

Kişisel kullanım
Kişisel bilgisayarlar ile İnternet'e bağlanabilmek için genellikle bir telefon hattına ihtiyacı vardır. Bunun yanında uydu, kablo ve Wi-Fi diye adlandırılan radyo yayınlarıyla da İnternet'e bağlanılabilir. En yaygın olanı ise bir analog modem ile belli hızda bir İnternet servisi veren bir şirketin hizmetinden yararlanmaktır. Modemin ayarları şirketin verdiği servis telefon numarası ve özelliklerine göre ayarlanıp, bağlan komutu verilir. Analog modem bilgisayarın dijital verileri (bits) çeşitli ses frekanslarına çevirip telefon hattından İnternet servisine ulaştırmakta olup tersine aynı yöntemle verileri almaktadır.

Her görüntülenen sitenin bir adresi numarası vardır Bu, dört yuvadan oluşan ve her yuvanın 0 ile 255 arası değeri olan bir adresdir. Fakat kullanıcı bu yalın sayı değerini her çağıracağı site için aklında tutamayacağı için bu adresleri Web sayfasına eş değer tutan DNS bilgisayarları vardır. Bunların görevi ise görüntülenecek her site ismine eş değer IP adresini hazır tutmak ve bilgi taşıma protokolünün paketlerini (TCP/IP) bu adrese yönlendirmektir. Böylece az uğraşla İnternet gezgincisinin çağırdığı sitedeki bilgilere ulaşılabilinir.

Günümüzde, analog modemlerin yerini daha hızlı ve daha az hatalı olan dijital ( ADSL) modemler almaktadır. Bunların kullanım ücretleri, çoğul katılımın artması sayesinde makul ödenebilir düzeye inmektedir. ADSL bir analog modemden 10x - 1500x kez hıza sahip olup, canlı videolu sohbet imkânı yanında bir sinema filmini kısa bir zaman dilimi içinde yükleme imkânı vermektedir.

WWW. Dünyası yanında dosya indirimi sanal sohbet odaları, eCommerce (sanal ticaret), tartışma mekânları (forum), İnternet üzerinden sohbet doğrudan mesaj (IM) gibi kullanım alanlarını, bugün bütün Dünya'da yüzmilyonlarca insan kullanmaktadırlar.

Günümüzdeki kullanımı
Günümüzde özellikle mobil İnternet aygıtlarıyla hemen hemen her yerden İnternet'e erişilebilir. Kablosuz ağ bağlantısını destekleyen cep telefonları, taşınabilir oyun konsolları,dizüstü bilgisayarlar gibi cihazlarla kullanıcılar istedikleri zaman istedikleri yerden İnternet'e ulaşabilirler. Servis sağlayıcılarının hizmetleri ve sundukları kablosuz veri iletim ücretleri diğer erişim yöntemlerine göre daha yüksek olabilir.

Yaygınlaşması
Radyo, televizyon ve İnternet'in bulunuşundan 50 milyon kullanıcıya ulaşmak için geçen süre incelendiğinde; radyo için 38 yıl, televizyon için 13 yıl iken, İnternet için sadece beş yıldır.

İnternet Türkiye'ye 1993 yılında gelmiştir ve geldikten sonra Türkiye'de kullanımı yaygınlaşmıştır. İnternet günümüzde de yaygın olan yediden 70'e herkesin kullandığı teknoloji ürünü olan ve her gün yenilenen bir bilgi kaynağı teknoloji ürünüdür.

Terimler
İnternet ve "World Wide Web" sözcükleri günlük kullanımda genelde aynı anlamda kullanılır fakat aynı şey değillerdir. İnternet yazılım ve donanım altyapısı ile sağlanan küresel veri iletişim dizgesidir fakat web İnternet ile sağlanan iletişim şekillerinden yalnızca birisidir.

Site

Vikipedi sitesinin 16 Eylül 2010 tarihindeki ana sayfası.
İnternet sitesi, İnternet üzerinden yazı, resim ve diğer dosyaların paylaşıldığı dijital sayfalar grubudur. İnternet'in, ekran aracılığıyla görsel olarak, hoparlörler aracılığıyla da işitsel olarak kullanıldığı ortamlardır. Bir İnternet sitesi bir sayfadan ya da binlerce sayfadan oluşabilir. Bir sitenin kullanıcının karşısına çıkan ilk sayfasına "ana sayfa" denir. Ana sayfadan, linkler (bağlantılar) aracılığıyla sitenin diğer kısımlarına veya yabancı sitelere ulaşılabilir.

Modem
Ana madde: Modem
Telefon sinyallerini sayısal verilere çeviren ve bilgisayarın İnternet'e bağlanmasını sağlayan elektronik alettir.

TCP/IP
İnternet'i çağın haberleşme ortamı yapan ise TCP/IP dosya iletişim protokolüdür. Açılımı; Transmission Control Protocol/Internet Protocol'dur (Aktarım Denetim Kuralı/İnternet Kuralı).

TCP/IP, özde makinelerin konuşmasını sağlayan, işletim sisteminden veya uygulama yazılımlarından bağımsız bir kuralıdır. Bu özelliği sayesinde, cep telefonu, kişisel bilgisayar veya bir saat dahi İnternet'e bağlı diğer cihazlarla konuşabilir.

Adres işareti (@)
Ana madde: @
İnternet'te sık kullanılan sembollerden birisi @'dir (okunuşu: et). Elektronik posta adreslerinde kullanıcı ismi ile gönderilen hedef alanını (site adı) ayırır. Adres işareti, güzel a olarak da bilinir. Türk Dil Kurumu çengelli a ya da kuyruklu a karşılıklarını önermiştir.

E-posta
Ana madde: E-posta
E-posta (İngilizce: e-mail) "elektronik posta" sözcüklerinin kısaltmasıdır. İnternet üzerinden gönderilen ve alınan dijital mektuplardır. Günlük kullanımda "mail" (okunuşu: meyl) olarak da geçer. Görsel olarak kâğıt bir mektup ile aralarında büyük bir fark yoktur. E-postalara resim, müzik, video gibi her türlü dosya türü eklenebilir ve alıcının bilgisayarına transfer edilebilir. Her gün Dünya'da milyarlarca e-posta gönderilmektedir. Ucuzluğu ve kolaylığı nedeniyle kâğıt mektuplardan daha yaygın olarak kullanılmaktadır ancak güvenilirliğinin yetersizliği nedeniyle resmi işlerde kullanımı oldukça kısıtlıdır.

E-posta hesapları bu hizmeti veren çeşitli sitelerden ücretsiz veya belirli bir ücret karşılığında açılabilir. E-posta adresleri; kullanıcı adı, adres işareti, hesabın oluşturulduğu sitenin e-posta sunucusunun adı, nokta (.) ve site uzantısının aralık bırakılmadan yazılması ile oluşur.

Superonline hız testi! ile ilgili etiketler Turkcell İnternet Superonline hız testi speed test
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.