Süpermarket ırkçı oldu!

Almanya’nın en ünlü süpermarket zincirlerinden biri olan Edeka’nın Hamburg’daki şubelerinden biri ülkede yükselen ırkçılığa dikkat çekmek için çarpıcı bir eylem gerçekleştirdi...

Hamburg’da yer alan bir Edeka mağazası, ırkçılığı protesto etmek için raflarına sadece Alman ürünlerini koydu. Satılan yabancı ürünlerin hepsini raflardan kaldıran mağaza raflara üzerinde 'Bu raf çeşitlilik olmadan biraz sıkıcı' ve 'Ürün çeşitliliğimiz artık 'sınır'ın ne demek olduğunu biliyor' yazan dövizler astı.

DHlvOQ8XUAAOnvI

İngiliz Telegraph gazetesine konuşan bir Edeka sözcüsü konuyla ilgili şöyle konuştu: “Edeka çeşitlilikten ve farklılıktan yanadır. Dükkanımızda Almanya’nın farklı bölgelerinden gelen mallar satıyoruz. Ama müşterilerimizin değer verdiği özgün çeşitliliği ancak ve ancak başka ülkelerden gelen mallar aracılığıyla sağlayabiliriz. Eylemimiz olumlu tepkiler aldı, bundan dolayı çok mutluyuz.

EDK'nın eylemi sosyal medyaya da yansıdı. Bir Twitter kullanıcısı da karşılaştığı manzarayı yerli malları ön planda tutan Küba'ya benzetip "Raflar Küba'dan gelmişler gibi görünüyor" paylaşımı yaptı.

DHlvOHyXYAAu21v
​Almanya Başbakanı Angela Merkel’in 2015 yılında 1 milyon Suriyeli sığınmacıyı ağırlayacaklarını duyurmuştu. Merkel'in açıklaması kimi Almanlar tarafından olumsuz karşılanmıştı. Bu tarihten itibaren gazetelerde göçmen kökenli kişilerin adının karıştığı suç olaylarının sayısının artması ülkede yabancı düşmanı oluşumların sayısının artmasına sebep olmuştu. Bazı Almanlar ise basının göçmen kökenli kişiler tarafından işlenen suçları yansıtma biçiminin taraflı ve yanlış olduğu eleştirisini dile getirmişti.

Süpermarket ırkçı oldu! ile ilgili etiketler Irkçı süpermarket ürün
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.