SuperHaber'in duyurduğu skandalda gelişme: Semra Güzel için komisyon kurulacak

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel için Karma Komisyon toplandı. Komisyon toplantısı basına kapalı gerçekleşti. Komisyon Başkanı Bekir Bozdağ toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Bozdağ, "Hazırlık Komisyonu kurulacak. Komisyon raporunu 1 ay içinde Karma Komisyon'a sunacak. Güzel, isterse kendi savunmasını sözlü veya yazılı yapabileceği gibi, bir başka vekile de bu görevi verebilecek." dedi.

SuperHaber, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in PKK'lı teröristle sevgili olduğunu ve PKK'nın "Değer Ailesi" kontenjanından milletvekili yapıldığını duyurmuştu. Skandal gelişmenin ardından Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı fezlekesi Meclis'e ulaştı.

TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla hazırlanan iki dokunulmazlık dosyasını görüşmek için toplandı. Hazırlık komisyonu kurulması kararlaştırıldı. Komisyon raporunu 1 ay içinde açıklayacak.

SuperHaber'in duyurduğu skandalda gelişme: Semra Güzel için komisyon kurulacak

AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ başkanlığında bir araya gelen Karma Komisyon, öldürülen PKK'lı teröristle fotoğrafları basına yansıyan HDP'li Güzel hakkındaki iki Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi'ni ele aldı.

Bozdağ, HDP'li Güzel hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla düzenlenen yasama dokunulmazlığı dosyası ve eklerini görüştüklerini söyledi.

HAZIRLIK KOMİSYONU KURULACAK

Karma Komisyon, Komisyon Başkanı Bekir Bozdağ'ın toplantı öncesi de ifade ettiği gibi, Hazırlık Komisyonu kurulmasını ele aldı. Komisyon, Hazırlık Komisyonu'nun kurulmasına onay verdi. Komisyon bu akşam başkanını seçecek, 1 ay içinde raporunu açıklayacak.

Bekir Bozdağ yaptığı açıklamada, "Hazırlık Komisyonu kurulmasına karar verildi. Komisyon'un üyeleri de seçildi. Hazırlık Komisyonu bu akşam toplanacak ve Başkanını seçecek. 1 ay içinde raporlarını hazırlayarak Karma Komisyon'a gönderecekler. Semra Güzel isterse kendisini savunabilir. Sözlü ya da yazılı savunma hakkını kullanabilir. İsterse başka bir vekile de kendi savunmasını yaptırabilir. Son söz savunmanındır" dedi.

SuperHaber'in duyurduğu skandalda gelişme: Semra Güzel için komisyon kurulacak ile ilgili etiketler HDP TBMM Meclis semra güzel komisyon fezleke
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.