Türkiye Pervin'e ışık oldu!

Ermenistan'ın Azerbaycanlı sivilleri hedef aldığı insanlık dışı saldırılarda görme yetisini kaybeden 24 yaşındaki Pervin Gasımova Pira için SuperHaber'in başlattığı 'Pervin'e ışık olalım' kampanyasına Sağlık Bakanlığı müdahil oldu. Haberin yayınlanmasının hemen ardından genç kadının tedavisi için harekete geçen Bakanlık yetkilileri, Azerbaycan makamlarıyla koordineli şekilde tedavi sürecine katıldı. Pervin'in bir gözünün ışık gördüğü, ihtiyaç halinde Türkiye'ye getirileceği bildirildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Azerbaycan ordusunun işgal altındaki topraklarını geri almak için başlattığı operasyonlarda cephede bozguna uğrayan Ermenistan güçleri, sivil yerleşim yerlerini onlarca kez hedef aldı.

İnsanlık dışı bu saldırılardan birinde, iki küçük bebeğiyle yaşam süren gencecik bir annenin dünyası karardı.

24 yaşındaki Pervin Gasımova Pira, Gence'deki evinde yeni bir güne gözlerini açtığı sırada, kahvaltı yaparken bombaların hedefi oldu. 

Pervin, hain saldırıda görme yetisini kaybetti.

SUPERHABER'İN ÇAĞRISINA BAKANLIKTAN YANIT

İlk kez SuperHaber'in duyurduğu ve 'Pervin'e ışık olalım' çağrısında bulunduğu gelişmenin ardından Sağlık Bakanlığı yetkilileri sürece dahil oldu.

Sosyal medya üzerinden SuperHaber'e ulaşan Sağlık Bakanlığı, talihsiz kadının iletişim bilgilerini istedi. 

Bu gelişme üzerine Azerbaycan makamlarıyla temasa geçen Bakanlık yetkilileri, koordineli bir şekilde tedavi sürecine dahil oldu.

Sağlık Bakanlığı öncülüğünde Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği tüm tedavi masraflarını karşılama kararı aldı. 

Türkiye Pervin'e ışık oldu!

PERVİN'İN TEK GÖZÜ IŞIK GÖRDÜ

Bakü'de tedavisine başlanan genç kadından umut dolu bir haber geldi. Sol gözüne ışık gelen Pervin'in sağ gözünün ise artık görmeyeceği ve başarılı bir operasyonla alındığı açıklandı.

Yaklaşık 1-2 aylık bir süreç içinde yapılacak hassas muayeneler diğer gözünün de akıbetini belirleyecek. 

Doktorlar yaptığı açıklamada, Pervin'in plastik cerrahisine de yönlendirildiğini ve hasar gören alnının iyileştirildiğini duyurdu.

İhtiyaç duyulması halinde 24 yaşındaki kadının tedavi için Türkiye'ye getirileceği belirtildi.

 Türkiye Pervin'e ışık oldu! - Resim : 2

 

GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.