SuperHaber'den Suriye analizi! Esed'in yerine kim geçecek

Son dakika... “Arap Baharı” ile karışıklığa sürüklenen ve yaklaşık 9 yıldan beri iç savaş yaşayan Suriye’de, Esed’in iktidarı ve geleceği sorgulanmaya başladı. Bununla birlikte ülkede yaklaşık bir aydan beri dış kamuoyuna yansımayan iktidar savaşlarının yaşandığı ortaya çıktı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

İLK SUPERHABER YAZDI... GÖZLER SURİYE’YE ÇEVRİLDİ!

Beşşer Esed ile birlikte, Suriye’nin istihbarattan sorumlu kardeşi Mahir Esed’in para kaynağı olduğu öğrenilen Dubai’de yaşayan iş adamı Ghait Boustani, önceki gün Şam’daki evinde ölü bulunmuştu.

İlk olarak SuperHaber’in “Esed kardeşleri yıkan ölüm!” olarak duyurduğu, Boustani’nin esrarengiz bir şekilde yaşamını yitirmesi saklanmıştı. Ancak, Boustani’nin ölümünün duyulmasından sonra, Esed ve çevresinin kalp krizi sonucu öldüğü söylentilerini yaydıkları belirtilmişti. Ortadoğu, Uzakdoğu, Avrupa ve Amerika’da dolaşan Suriyeli iş adamı Boustani’nin ölümü sonrası, gözler bir kez daha Suriyeye çevrildi.

SURİYE’DE İKTİDAR KAVGASI KANLI BAŞLADI

SuperHaber sınır komşumuz Suriye’de yaşananlarla ilgili yaptığı araştırmada, ilginç olaylar zinciri dizisine rastladı. Güvenilir kaynaklardan alınan ve teyid edilen bilgilere göre, parçalanmanın eşğinde bulunan Suriye’de, bundan bir ay önce iktidar savaşlarının başladığı bu savaşlarda çatışmaların ve insan kaçırmalarının olduğu, ayrıca Esed ailesinin içinde cinayetlerin işlendiği ifade edildi.

ESED TEYZE OĞLUNUN SERVETİNE EL KOYDU

Suriye’de iktidar ile muhaliflerden bir çok kişi ile görüşen SuperHaber, Türkiye’yi de yakından ilgilendiren Suriye’de, iktidar savaşının Mayıs ayının başında başladığını ve halen sürdüğünü öğrendi.

SuperHaber'den Suriye analizi! Esed'in yerine kim geçecek

(Rami Mahluf... Esed kardeşlerin teyze oğlu. Rusya’nın Esed’in yerine düşündüğü isim. Beşşer Esed, on milyarlarca dolarına mallarına el koydu.)

İddialara göre, iktidarının sallandığı ve ülke ekonomisinin çöktüğünü gören Beşşer Esed, gözünü teyzesinin oğlu olan kuzeni Rami Mahluf’un servetine dikti.

 MAHLUF İÇ SAVAŞTA ÇOK ZENGİN OLDU

Suriye iç savaşının başladığı 2011 yılından itibaren Esed kardeşler sayesinde mal varlığını artıran Mahluf’un başı Rusya’nın alacağı nedeni ile derde girdi. Geçtiğimiz yıl başında Rusya, Suriye’den sattığı silah karşılığı olan milyarlarca doların 3 milyarının acilen ödenmesini talep etti. Ancak Esed süre istedi. Bunun üzerine Putin'in emri ile Rusya Savunma Bakanlığı Esed’e, Rami Mahluf’un 3 milyar dolardan fazla mal varlığı bulunduğunu hatırlattı.

MAHLUF DİRENDİ, ESED SERVETİNE EL KOYDU

Esed bunun üzerine dünyanın 116’ncı zengini olduğu bilinen kuzeni Rami Mahluf’tan,Merkez Bankası’na para yardımında bulunmasınıistedi. Ancak yıllarca Esed rejimin en büyük finansörlerinden olan ve Suriye’de onun izni ya da ortaklığı olmadan hiç bir yabancı firmanın iş yapamadığı 51 yaşındaki işadamı Mahluf, bunu kabul etmedi.Bunun üzerin Esed,Suriye Maliye Bakanlığı geçtiğimiz hafta aldığı kararla Mahluf’a ait Beyrut merkezli Abar Petrol’ün mal varlığına el koyma kararı aldı. Kararın gerekçesinde şirketin yaptığı ithalatta 1.9 milyar Liralık yolsuzluk yapması gösterildi.

RAMİ MAHLUF’A SURİYE’DE MEDYA İLE LİNÇ YAPILIYOR

Syriatel’in yanı sıra emlaktan bankacılığa, lüks mağazalardan duty free shoplara ülke ekonomisinin yarısından fazlasına hükmeden Mahluf’un oğullarının lüks hayatları sık sık sosyal medyada sergileniyor. Suriye’nin en zengin adamı ile en fakir adamı konumuna süreklenen Mahluf’un mallarına Beşar Esed’in eşi Esma Esed ve akrabalarının konduğu yönünde de sık sık medyada haberler yayınlanıyor.

AMCAOĞLU ŞÜPHELİ KAZA SONUCU ÖLDÜ

Suriye’de bu gelişmeden sonra, Rami Mahluf ile Beşşer Esed’in adamlarının, bir hafta süren karşılıklı çatışmaları olduğu ve çok sayıda insanın yaşamını yitirdiği öğrenildi.

SuperHaber'den Suriye analizi! Esed'in yerine kim geçecek - Resim : 2

(Esed’in kaza süsü verilmiş olayda ölen amca oğlu Musaap Wecih El Esed.)

Esed ve kuzeni arasında, hükümet ve askeri gücü ile sürerken bundan mallara el koyma ve çatışmaların hemen ardından 2 Mayıs’ta , şok bir trafik kazası ve ölüm olayı Suriye’de büyük şok yaratıyor.

Esed’in çok sevdiği ve güvendiği amcasının oğlu olan, orduda üsteğmen rütbesi ile görev yapan Musaap Wecih El Esed, yanında bulunan iki koruma ile Lazkiye yolunda giderken, arabası birden takla atıyor. Arabasının lastiklerinin patlaması ile takla atan otomobilden güçlükle çıkarılan Musaap Wecih El Esed, Şam’da ailenin özel hastanesine götürülürken yaşamını yitiriyor. Yapılan araştırmada, meydana gelen kazanın normal olmadığı ve bir suikast olduğunun izlerine rastlanıyor.

BEŞŞER ESED KENDİSİNDEN SONRA KARDEŞİ MAHİR’İ RUSYA İSE MALLARINA EL KONULAN MAHLUF’U İSTİYOR

Suriye’de bu olaylar yaşanırken, Suriye topraklarının bir bölümüne yerleşen ve kalıcı olmak isteyen Rusya Devlet Başkanı Putin’in, perde arkasından mallarına el konulan Rami El Muhlaf ile görüştüğü öne sürülüyor. Servetinin büyük bölümünü Rusya’ya kaçırdığı belirtilen Mahluf’un, Beşşer Esed’in yerine Suriye Devlet Başkanlığı için Putin ile anlaştığı dile getiriliyor. Öte yandan, iktidarının artık son günlerinin yaşadığına kendisininde inandığı yönünde yazılar çıkan Beşşer Esed’in ise, Rusya’nın bu hamlesini karşılık, İran ile anlaşarak kardeşi Mahir Esed’in gelmesi için büyük çaba harcadığı konuşuluyor.

SuperHaber'den Suriye analizi! Esed'in yerine kim geçecek ile ilgili etiketler Suriye Esed
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.