'Dolar spekülasyonu BAE kaynaklı'

SuperHaber yazarı Merve Şebnem Oruç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, dolar kurundaki spekülasyonların Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) kaynaklı olduğunu iddia etti.

Türk Lirası'nda gelişmekte olan benzer para birimlerinden negatif ayrışma daha da belirgin hal almaya başladı. Son iki ayda 6,85 civarında yatay seyreden kur, 7 liranın üzerine çıkmasının ardından yükselişini kademeli olarak sürdürdü.

Ekonomistlerin aktardığına göre; üç gündür Londra swap piyasasında gecelik TL faizlerinde yaşanan volatil hareketler çerçevesinde kurda da oynaklık düzeyi oldukça arttı.

Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) ev sahipliğinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) dolar manipülasyonuna karşı kritik bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından yapılan açıklamada, katılımcılar işbirliği mesajı verdi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ''Dünyada ekonomik gelişmeleri gözden geçirecek olursanız başta ABD, Rusya ve Avrupa, koronavirüs sonrası çok ciddi zikzaklar yaşıyor. Tüm samimiyetim ile, içerideki düşmanları gündeme getirmek istemiyorum. Dışarıdakiler yetiyor ama içeridekiler de pompalama görevi görüyorlar.'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklama yaptığı sırada ise dolar kuru düşüşe geçti.

MERVE ŞEBNEM ORUÇ'TAN DİKKAT ÇEKEN İDDİA

Tüm bu gelişmelerin üzerine doların zayıfladığı sırda Türk Lirası'nın birden değer kaybetmesini yorumlayan SuperHaber yazarı Merve Şebnem Oruç, bu manipülasyonun arkasında BAE'nin olduğunu iddia etti.

Oruç, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ''Dolar zayıflarken TL neden aniden anormal şekilde düşüşe geçti, kimse sormuyor. Mütemadiyen BAE’nin Twitter’daki trol ordusu takip ederim, oradaki TL karşıtı hareketlilik dikkat çekici. Bu bir operasyonsa, ki bence öyle, ardında BAE var.

Bazıları daha önceki benzer operasyonlarda dış politikadaki pozisyonumuzu, —ki hep kritik bölgesel gelişmelerle aynı zamana denk geldiler—, eleştirmeye girişmişti. Şimdi de Doğu Akdeniz’i, Libya’yı hedefe koymuşlar. Önceden FETÖ yapardı bunu, ne hazin.'' ifadelerini kullandı.

'Dolar spekülasyonu BAE kaynaklı'

'Dolar spekülasyonu BAE kaynaklı' ile ilgili etiketler Dolar Türk Lirası BAE Birleşik Arap Emirlikleri döviz merve şebnem oruç manipülasyon
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.