SuperHaber yangın bölgesinde: Yangının çıkış nedeni istihbarat raporlarına yansıdı

SuperHaber YouTube kanalında canlı yayınlanan 'Haberin Olsun' adlı programda orman yangınları ele alındı. SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, canlı yayında yangının çıkış nedeni ile ilgili önemli ayrıntılar paylaştı. Öte yandan canlı yayın sırasında bir anda alevler yükseldi. İşte Hisarönü'ndeki yangından sıcak görüntüler...

Antalya ve Muğla'da çıkan orman yangınlarıyla mücadele sürüyor. Ekipler karadan ve havadan yaptıkları müdahaleler ile yangınları söndürmeye çalışıyor. SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, Hisarönü'nde devam eden yangınlar ilgili gelişmeleri canlı yayında aktardı. SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt'un yer aldığı 'Haberin Olsun' adlı programın yeni bölümüne katılan Yüksel, yangınlarla ilgili önemli bilgiler paylaştı. Yüksel, yapılan istihbarat çalışmalarıyla terör örgütü PKK ve yandaşlarının yangınları 2 yıl öncesinden plandıklarının ortaya çıktığını aktardı.

SuperHaber yangın bölgesinde: Yangının çıkış nedeni istihbarat raporlarına yansıdı

Mevlüt Yüksel, canlı yayında şu bilgileri paylaştı:

"Aldığımız önemli bilgilere göre, yapılan istihbarat çalışmalarında terör örgütü ve yandaşlarının bu yangınları 2 yıl öncesinden planladıkları ortaya çıktı. Aileleri ile birlikte Akdeniz'in çeşitli illerine gelip ev kiralamışlar. 13 yaşlarındaki çocuklarını da yangını nasıl çıkaracakları konusunda eğittikleri söyleniyor. Buraya gelen Marmaris'ten çıkan bir yangın var, çıkaran 2 çocuk gözaltında. Marmaris'i yakan yer ormanın yakınlarında bir ev. Doğu'dan buraya yerleşmişler, istihbarat raporunda var. Marmaris'ten Bodrum'a giden göçmenler de yangına alet olmuş. Terör örgütünde çocuk yaştan itibaren yetişenlerin bu yangınların 2 yıl önce planladıkları istihbarat raporunda yazıyor."

SuperHaber yangın bölgesinde: Yangının çıkış nedeni istihbarat raporlarına yansıdı - Resim : 2

"ÇIKAN YANGINLARI MARİNALARA SIÇRATIP, TEKNELERİN YAKILMASINI DA PLANLIYORLAR"

"Söndürülen yerlerin yakınlarında yangın çıkması sebebiyle içlerine katılan kişilerin bazıları yangın çıkarmak için görevlendirilmiş ve birkaç kişi bu sebeple gözaltına alınmış. Antalya'dan buraya kadar yapılanların planlı olduğu ortaya çıktı. Terör örgütünün aileler olarak, işçi, kaçak göçmen olarak geldiği belirlendi. Ormanların sıcak notalarında dinamit patlayıcıları koyarak yangın çıkarmasını sağlamışlar. Bu yangınları marinalara sıçratıp, teknelerin yakılması planı içerisinde olduğu ve medya aracılığıyla hükümete karşı bir takım çalışmalar içindeler."

SuperHaber yangın bölgesinde: Yangının çıkış nedeni istihbarat raporlarına yansıdı - Resim : 3

"BU İŞİ PLANLAYANLAR RÜZGARIN EN SERT ESTİĞİ, NEMİN İSE EN DÜŞÜK ZAMANI KOLLADILAR"

"Bu işi planlayanlar rüzgarın en sert estiği, nemin ise en düşük olduğu zamanı kolladılar. Nem azalmış, rüzgar artmış, sıcaklık artmış ve yangın için harekete geçmişler. Buraya ilk geldiğimde rüzgar çok esiyordu, şimdi kesildi. Yangının hızlı olması sebebiyle özellikle akşam saatlerinde hızlı şekilde esmeye başlıyor. Rüzgarlar yangının olduğu yerde çok sert eşiyor. Küçücük bir yerde başlayan yangın kısa sürede büyüyor. Marmaris'ten Bozburun'a giden yoldaki vatandaşlar yangın gelmemesi için hortumlarla evlerini, ormanları soğutmaya çalışıyor. Hisarönü mevkiinde çıkan orman yangınındaki söndürme çalışmaları sürüyor. Yangın ileriye sıçradı. Yangın köz atabileceği için vatandaşlar evlerini hortumlarla soğutuyor. Yangının çıktığı bölgenin 100 metre gerisindeyim, yerleşim yerlerine çok yaklaştı. Önceki yanan yerlerin, ağaçların sıcaklığı hala sürüyor. Hayvanlar ölmüş, doğa yok olmuş. Kayalar bile yanmış. Yangının tam içindeyiz."

SuperHaber yangın bölgesinde: Yangının çıkış nedeni istihbarat raporlarına yansıdı - Resim : 4

BİR ANDA ALEVLER YÜKSELDİ

Öte yandan SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel'in gelişmeleri aktardığı sırada bir anda alevler yükseldi. Hisarönü plaj mevkiinde birçok farklı noktada alevler ve dumanlar yükseldi. Çevredeki vatandaşlar alevlerden kaçarken ekipler yangınları söndürmek için harekete geçti. Yüksel, yangın anınını aktarırken "Sıcaklığı hissediyorum, dumanı hissediyorum, solumamaya çalışıyorum" dedi. İtfaiye ekipleri yangının çevredeki evlere sıçramaması için yoğun çaba gösterdi.

SuperHaber yangın bölgesinde: Yangının çıkış nedeni istihbarat raporlarına yansıdı - Resim : 5

 

SuperHaber yangın bölgesinde: Yangının çıkış nedeni istihbarat raporlarına yansıdı ile ilgili etiketler SuperHaber hisarönü

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.