Patlamanın merkez üssündeyiz!

SuperHaber dünyayı şoke eden patlamadan sonra Beyrut'ta... Atom bombası gibi kenti yerle bir eden patlamanın ardından SüperHaber Beyrut'a girdi. Gece saatlerinde Lübnan'ın başkentine ulaşan SuperHaber Muhabiri Mevlüt Yüksel, ayağının tozuyla felaketin yaşandığı bölgeye koştu. İşte Karanlığa gömülen bölgede zor şartlarda gerçekleşen çekimlerden sonra sıcağı sıcağına ilk ayrıntılar...

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

SuperHaber Beyrut'ta... SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel 4 Ağustos'ta meydana gelen patlamada yerle bir olan Beyrut ve Beyrut'ta yaşayanların acısına ortak olmak için kente gitti. 

Havalimanından indiği gibi ayağının tozuyla facianın yaşandığı noktaya giden Yüksel, bölgede yaşanan sessizliği ve hüznü ''Binalarda yüzlerce insan vardı. Buradaki herkesin yaşamı etkilendi. İnsanlar çok sessiz ve üzgünler. Burada ne olacağını bilmiyorlar.'' sözleriyle ifade etti.

DÜNYAYI ŞOKE EDEN PATLAMA

Dünyayı şoke  eden patlamadan önce Beyrut'ta yaşam tüm hızıyla devam ediyordu. Yeni evlenen çiftler kentin mistik sokaklarında bu anlarını ölümsüzleştiriyor, hastanelerde doğumlar gerçekleşiyor, kentin  ticaret merkezlerinde hayat tüm hızıyla sürüyordu.

Her şey korkunç patlamayla birlikte yok oldu. Aileler parçalandı, insanlar kayboldu, insanların bütün varlıkları bir anda yok oldu...

Beyrut Limanı
'nda önce patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıktı, ardından tüm Beyrut'u sarsan devasa bir patlama meydana geldi.

Lübnanlı yetkililer, 6 yıl boyunca bir depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitratın Afrika'da bir ülkeye sevk edilmek istenirken infilak ettiğini açıkladı. Lübnan Kızılhaçı, Beyrut'ta meydana gelen patlamada can kaybının 137'ye, yaralı sayısının da 4 bine çıktığını bildirdi.

SUPERHABER ACININ KALBİNDE

SuperHaber Muhabiri Mevlüt Yüksel, Beyrut'tan aktardığı ilk izlenimlerinde sokaklardaki insanlarla konuştu. Patlamadan sonna bazı insanların enkaz altında kaldığını, bazı insanların ise patlamaya denizde yakalanarak kaybolduğu bilgisine ulaştı.

ÖLÜ SAYISI ÇOK DAHA FAZLA

Ayrıca Yüksel'in konuştuğu bazı kişiler açıklanan ölü sayısının az olduğunu, gerçek kaybın çok daha fazla olduğunu belirtti. Beyrut'un şu an elektrik ve internet kesintileri nedeniyle dünya ile bağlantısı ara ara kesiliyor.

SuperHaber günün ilk ışıklarıyla birlikte yaralı kentin sokaklarından sizler için korkunç patlamanın dehşetini aktarmaya devam edecek...

 

 

 

 

Patlamanın merkez üssündeyiz! ile ilgili etiketler Beyrut SuperHaber patlama Lübnan mevlüt yüksel

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.