SuperHaber Milas'ta! Yangın Türk Evleri bölgesinde devam ediyor! Termik santrale ulaşırsa ne olur?

Muğla'nın ilçesi Milas'taki orman yangını Türk Evleri'nde devam ediyor. SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, Kemerköy Termik Santrali'ni tehdit eden yangında son durumu aktardı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Muğla'nın ilçesi Milas'taki orman yangını ilçe sınırlarında bulunan Kemerköy Termik Santrali'ni tehdit etmeye devam ediyor. SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel bölgedeki son durumu aktardı.

SuperHaber Milas'ta! Yangın Türk Evleri bölgesinde devam ediyor! Termik santrale ulaşırsa ne olur?

Yüksel, "Şu anda saat 01.30. Biz Milas'a bağlı Çökertme Mevkii'nin olduğu, Türk Evleri'nin olduğu yerdeyiz. Gördüğünüz gibi burası yanıyor Türk Evleri'nin olduğu bölge, sağ tarafta Dikme adlı tepe. Şimdi aldığımız bir haber var. Sabah erkenden uçakların gelip burada söndürme çalışmalarına başlanması istenmiş. Burası 6 gündür yanıyor. Yarın sabah buraya yeniden uçaklar gelip, bu Deli Mehmet rüzgarından dolayı dinmeyen yangını söndürmek üzere buraya gelecek." dedi.

SuperHaber Milas'ta! Yangın Türk Evleri bölgesinde devam ediyor! Termik santrale ulaşırsa ne olur? - Resim : 2

YANGIN TERMİK SANTRALE ULAŞIRSA NE OLUR?

Öte yandan Kemerköy Termik Santrali'nin çevresinde yoğun önlemler alındı. Peki, yangın termik santrale ulaşırsa ne olur?

Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan Kemerköy Termik Santrali, linyit ile çalışan bir termik santral. Muğla'nın en büyük, Türkiye'nin ise 30. elektrik ve 4. linyit santraline yangının ulaşması halinde tribünlerin sıcaklığı kaldıramaması ve santralde patlama meydana gelmesinden endişe ediliyor.

SuperHaber Milas'ta! Yangın Türk Evleri bölgesinde devam ediyor! Termik santrale ulaşırsa ne olur? - Resim : 3

LİMAK'TAN TERMİK SANTRAL AÇIKLAMASI

Milas'taki orman yangınının tehdit ettiği Yeniköy Kemerköy Termik Santrali’nin işletmecisi Limak Holding, her türlü tedbirin alındığına dair açıklama yapmıştı.

Yapılan yazılı bir açıklamada; “Santrallerimizde yangına karşı elimizden gelen her türlü tedbiri almış bulunmaktayız. Bugün itibariyle Santrallerimizde çevredeki yerleşim yerlerine tehlike oluşturacak herhangi bir durum söz konusu değildir. Yangının devam ettiği Milas’ın Çökertme ve Fesleğen mahallelerinde Orman İşletme Müdürlüğü ile itfaiyelerimiz ve acil durum müdahale ekiplerimiz ortak çalışmalarına devam etmektedir. Grup şirketlerimizin farklı şantiye ve işletmelerinden gelen yangın müdahale araçları da ek destek olarak bölgeye sevk edilmiş durumdadır. Yöre halkı ve yerel otoriteler ile sürekli iletişim ve dayanışma halindeyiz. Tüm ülkemize geçmiş olsun diyoruz. Alanda aktif olarak görev alan ve bizlerle omuz omuza çalışan tüm kurumlarımıza, özverili çalışanlarına ve fedakâr vatandaşlarımıza duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz.” ifadelerine yer verilmişti.

SuperHaber Milas'ta! Yangın Türk Evleri bölgesinde devam ediyor! Termik santrale ulaşırsa ne olur? ile ilgili etiketler Milas Orman Yangını Kemerköy Termik Santrali

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.