SuperHaber kurban pazarında! Bir yanda kavga, diğer yanda dertli besiciler...

SuperHaber ekibi, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurban pazarlarının yolunu tuttu. Satıcı ve alıcılarla konuşan muhabir Mevlüt Yüksel ile kameraman Uğur Karaca pazardan renkli görüntüleri SuperHaber izleyicilerine aktardı.

Pandemi sebebiyle sönük geçen Kurban Bayramı, bu sene yasakların kalkması ile yeniden hareketli günlerine döndü. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, hayvan yetiştiricileri ve besicileri İstanbul’daki kurban pazarlarında yerlerini aldı.

KURBANLIKLARA YÜZDE 10 ZAM!

SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, İstanbul Anadolu Yakası’nda bulunan hayvan satış pazarlarını dolaştı. Kurban Bayramı öncesi hazırlıklara başlayan büyükbaş ve küçükbaş hayvan besicileri yem ve ot fiyatlarındaki artışın bayram öncesi kurbanlık fiyatları etkilemediğini vurguladı. Bu yıl yem, saman ve ot fiyatlarına yüzde 70 oranında zam geldiğini söyleyen besiciler, kurbanlık fiyatlarının ise yüzde 10 oranında arttığını ifade etti.

"YEM FİYATLARI ÇOK ARTTI"

SuperHaber’e dert yanan büyükbaş hayvan üreticisi Adnan Karslı, "Bu sene hiç para kazanamıyoruz. Yem fiyatları çok arttı. Bizler üreticiler ve besiciler olarak ne yapacağımızı şaşırdık. Yem fiyatları kontrol altına alınmalı.” ifadelerini kullandı.

"HER YER ÇAMUR VE PİSLİK İÇİNDE"

Yem fiyatlarının yanı sıra Ataşehir Ferhatpaşa’da bulunan kurbanlık hayvan satış yerinin bakımsız ve çamur içinde olduğundan dert yanan Bayram Yıldırım, "Buraya müşteriler neden gelsin? Her yer çamur ve pislik içinde. Ne kesim yeri var, ne de tuvaletleri. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ataşehir Belediyesi neden burası ile ilgilenmiyor? Biz başka bir iş yapamayız. Bizimle kimse ilgilenmiyor. Biz mağdur oluyoruz.” dedi.

BU SENE BÜYÜKBAŞ HAYVAN FİYATLARI YÜKSELDİ!

Kurban pazarında büyükbaş hayvan fiyatlarının çok yüksek olması nedeni ile küçükbaş hayvanlara ilginin arttığı tespit edildi. Büyükbaş hayvan pazarında küçükbaş hayvan satan üreticiler, bu sene kurbanlık dana satıcılarına göre daha çok ilginin olduğunu belirtti.

BOĞALARIN KORKUTAN KAVGASI SUPERHABER KAMERALARINDA!

Hayvan pazarlarını dolaşan SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel ile kameraman Uğur Karaca, birbirleriyle kavga eden bir tonluk boğaların kavgasını anbean görüntüledi. Danaların kavgasında panik yaşayan besiciler zor anlar yaşadı.

Kurban pazarından renkli görüntüler SuperHaber YouTube kanalında yayında...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

SuperHaber kurban pazarında! Bir yanda kavga, diğer yanda dertli besiciler... ile ilgili etiketler Kurban Bayramı kurban fiyatları

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.