İstanbul Havalimanı'nda, halkın nabzını tuttuk!

Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na büyük göçün ardından 6 Nisan itibariyle yeni havalimanı yolcularını ağırlamaya başladı. SuperHaber olarak, tarihe geçen bu taşınma üzerine yeni havalimanına gittik ve halkın nabzını tuttuk. Mikrofonlarımıza konuşan vatandaşlar yeni tesisten oldukça memnun olduklarını belirtti. Havaalanı izlenimlerimiz sonucu Türk Hava Yollarına da ayrı bir parantez açmak gerek... Türk halkı, THY'nin dünya çapındaki başarıları ile gurur duyuyor!

Atatürk Havalimanı'ndan, İstanbul Havalimanı'na gerçekleşen taşınma operasyonu “Büyük Göç” tamamlandı.

Avrupa'nın en büyük havalimanı İstanbul Havalimanı 6 Nisan'da sabah 10.00'dan itibaren yolcularını ağırlamaya başladı.

Taşınma sonrası havalimanından ilk uçak saat 14.25'te Ankara'ya havalandı. Taşınma nedeniyle Atatürk ve İstanbul Havalimanı'nda 12 saat uçuşlarını durduran Türk Hava Yolları (THY) da Ankara seferiyle uçuşlar yeniden başladı.

İstanbul Havalimanı'nda, halkın nabzını tuttuk!

İstanbul Havalimanı gerek teknoloji açısından, gerek de güvenlik önlemleri konusunda pek çok yeniliği barındırıyor. Yeni havalimanında vatandaşların yaşayabileceği olası problemlere karşı da önlemler alındı. 

Yolcuların yeni havalimanında giriş çıkış kapılarını bulmakta sorun yaşamaması için "Bana sor" ekipleri görevlendirildi.

SUPERHABER YENİ HAVALİMANINDA...

SuperHaber olarak, biz de açılışın ardından İstanbul Havalimanı'na gittik ve bu yeni tecrübeyi ekibimizle birlikte deneyimledik.

A'dan Z'ye son teknolojinin kullanıldığı havalimanında vatandaşlar ile görüştük ve izlenimlerini aldık.

Havalimanını ilk kez kullanan vatandaşlar yeni tesisten ve verilen hizmetlerden oldukça memnun... 

Görüşlerine başvurduğumuz bir vatandaş, ilk uçuşunu Türk Hava Yolları'yla gerçekleştirdiğini belirterek, mikrofonlarımıza "Memnunum, genelde iyi, çok iyi her zaman. Gurur duyuyoruz Türk Hava Yolları’yla."  yorumunu yaptı.

Diğer yandan yine bir Türk Hava Yolları yolcusu Sinop - İstanbul uçuşu sonrası verilen hizmetlerden ve yeni havalimanından memnuniyetini, "Fazlasıyla memnunum, servislerde olsun, iletişimde olsun hiçbir sıkıntı yok." diyerek gösterdi.

THY VATANDAŞLAR İÇİN GURUR TABLOSU!

Bir diğer Türk Hava Yolları yolcusu ise ilk izleniminin iyi olduğunu belirterek "Alışana kadar kolay olmayacak gibi geliyor ama ilk izlenimim güzel, her yer tertemiz. Biraz mesafeler uzak gibi ama ona da alışacağız, her şey güzel." dedi ve ulaşım alternatifliğinin çok olmasından memnuniyet duyduğunu belirtti.

Lüleburgaz'dan gelen bir yolcu ilk uçuşlarını gerçekleştirdikleri havalimanının evlerine yakın olmasının onlar için büyük bir avantaj olduğunu belirterek "Gayet güzel, ilk kez geliyoruz, çok beğendik hem bize daha yakın. Lüleburgaz’dan geliyoruz, bundan sonra burayı kullanacağız." dedi ve "Çalışanların güler yüzlü tavırlarından memnun kaldıklarını" dile getirdi.

İstanbul Havalimanı'nda, halkın nabzını tuttuk! - Resim : 2

ULAŞIM İMKANI

Yeni tesis hayata geçirilirken, İstanbul'un merkez ilçelerine uzaklığı nedeniyle en çok merak edilen konulardan birisi de havalimanına ulaşımdı. Arnavutköy ilçesinde bulunan İstanbul Havalimanı'na, İETT ile İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) şirketi İstanbul Otobüs A.Ş'nin yeni markası "Havaist" hatlarıyla ulaşım sağlanabiliyor.

DİL EĞİTİMİ ZORUNLULUĞU

Havalimanında taksi hizmeti ise özel bir eğitimden geçirilen taksi şöförleri ile sağlanıyor.

Taksi yetkilileri, SuperHaber'e yabancı yolcularla iletişim kurabilmek için yabancı dil bilmek zorunda oldukları bilgisini verdi.

Haber ve röportaj: Gizem Er
Görsel Yönetmen: Merve Şanlı

 

 

İstanbul Havalimanı'nda, halkın nabzını tuttuk! ile ilgili etiketler İstanbul Havalimanı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.