SuperHaber çok farklı yeni bilgilere ulaştı!

Irak'ın Erbil kentinde bir restorana düzenlenen silahlı saldırıda Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunda görevli bir diplomat şehit oldu.

Yerel medyaya konuşan saldırının gerçekleştiği restoranın sahibi, sivil giyimli ve üzerinde iki silah taşıyan saldırganın doğrudan konsolosluk çalışanlarını hedef alarak ateş açtığını söyledi.

SuperHaber hain saldırı hakkında çok özel bazı bilgilere ulaştı.

SuperHaber yazarı Ceyhun Bozkurt; Güvenlik ve Terör Uzmanı, Emekli İstihbarat Albay Coşkun Başbuğ ile yaptığı görüşmeden ilginç detaylar paylaştı.

Buna göre, Türk heyetine yönelik saldırının gerçekleştiği restoran diplomatların rutin olarak gittiği bir mekan değil.

Edinilen bilgilere göre, heyet, Iraklı bir ailenin cenazesine taziye ziyaretinin ardında restoranda daha öncenden planlanmamış şekilde yemek yeme kararı alıyor.

Saldırının bu planlanmamış yemekte gerçekleşmesi Türk heyetinin gerek teknik, gerek fiziki takip altında oldukları yönünde algıyı kuvvetlendiriyor.

Bu tablo bazı soruları da beraberinde getiriyor;

1. Bu saldırının perde arkasında, son dönemde Türkiye'nin bölgesel yönetim üzerindeki etkisini kırmak amacı mı var?

2. Saldırı oldukça profesyonel şekilde gerçekleştirilmiş, bu saldırının arkasında bölgede çok güçlendirilen Amerikan özel askeri şirketleri (Blackwater) mı var? Olay PKK'yı da aşan bir durum mu?

SuperHaber çok farklı yeni bilgilere ulaştı! ile ilgili etiketler PKK Ceyhun Bozkurt Erbil
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.