SuperHaber ‘Bataklık’tan çıkan İngiliz baronu açıklıyor!

Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonuna imza atıldı. Türkiye’nin 11 ilinde ve 9 ülkede yapılan operasyonlarda 94 kişiden 67’si gözaltına alındı. SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, ’Bataklık' Operasyonu’nun perde arkasındaki gerçeklere ulaştı. İşte operasyonun detayları...

Narkotik Daire Başkanlığı'nın koordinesinde Ankara ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü uluslararası uyuşturucu şebekelerin yönelik operasyonuna, bine yakın polis ile beraber 150 kadar özel harekatçı da katıldı.

Büyük ses getiren operasyon sayesinde 1993'ten itibaren 11 tonun üzerinde esrar, 2 ton 500 kilogram baz morfin ve 140 kilogram eroin ele geçirildi. 2012'de ise ele geçirilen 18 tonun üzerindeki kokain, 2016'da bir gemide ele geçirilen 20 ton esrarla bağlantılı olduğu tespit edildi. Çetin Gören'in Brezilya ve Hollanda'da, aynı suçtan 26 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunuyor.

Bunların yanı sıra bir diğer önemli isim ise Halil Arslantaş. Şebekenin en önemli isimlerinden biri olan Arslantaş ise Gaziantep'te yakalandı. Operasyonda, lüks evlere araçlara ve 7 büyük kasaya el konuldu. Bu kapsamda örgütle ilişiği belirlenen 16 şirketin mal varlığına da el konulacağı da belirtildi.

SuperHaber ‘Bataklık’tan çıkan İngiliz baronu açıklıyor!

Operasyonda yakalanan kişilerin, terör örgütü FETÖ ile bağlantısı olduğu saptandı. Zanlılardan bazılarının adreslerinde F serili 1 dolarlar bulundu. Uyuşturucu ticaretiyle meşgul bu suç örgütünün FETÖ'ye finansman sağladığı belirlenen önemli ayrıntılardan olduğu iddia edildi. Yine gözaltındaki zanlılardan bir kişinin halen Gaziantep'teki FETÖ davasından yargılandığı, dosyanın da bu bağlantıdan dolayı birleştirileceği öğrenildi.

SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, 'Bataklık' adlı uyuşturucu operasyonunun perde arkasındaki gerçeklere ulaştı. Edinilen özel bilgilere, uluslararası uyuşturucu çetesi İstanbul’dan büyük bir AVM’den yönetiliyordu.

SuperHaber ‘Bataklık’tan çıkan İngiliz baronu açıklıyor! - Resim : 2

Büyük bir gizlilikle yürütülen 'Bataklık' Operasyonu'nda kimler, nasıl saplandı? Operasyonda yakalanan Nejat Daş’ın, ‘Bataklık’taki rolü ne? Gerçek baron kim? Operayonun gizli kodları neler? Uyuşturucunun İngiltere’deki patronu kim? İstanbul’da ve Gaziantep’de yakalanan Nejat Daş, Çetin Gören ve Halil Aslantaş’ın rolü ne?

'Bataklık' Operasyonu'nun perde arkası SuperHaber YouTube kanalında yayında...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

SuperHaber ‘Bataklık’tan çıkan İngiliz baronu açıklıyor! ile ilgili etiketler FETÖ uyuşturucu nejat daş çetin gören halil aslantaş

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.