SuperHaber Ayasofya Camii'nde

86 yıl sonra ibadete açılan Ayasofya Camii'nde tarihi ana tanıklık eden SuperHaber, cuma namazının davetlileri arasında yerini aldı. İşte SuperHaber'in cami içinden çektiği tarihi fotoğraf ve videolar...

Ayasofya'daki tarihi namaza tanıklık eden 1000 kişi arasında SuperHaber de yer aldı.

Saat 10.00 itibariyle içeriye alana alınmaya başlayan vatandaşlarla birlikte Ayasofya'ya giden SuperHaber, yaşananları anlatmaya dev kapının önünde başladı.

İşte tarihi günde Ayasofya Camii'nin içinde anbean yaşananlar:

-Ayasofya Camii'nin ana girişinde yüz tanıma sistemiyle herkes tek tek taranarak tespit edilmeye başlandı.

-Davetliler Ayasofya'ya golf arabaları ile taşındı. Geniş güvenlik önlemleri alındı. İşte tarihi yarımadadaki o tarihi yolculuğun perde arkası...

BABA-OĞUL AYASOFYA'DA SAF TUTTULAR

-Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ve babası ilahiyatçı - yazar Ali Rıza Demircan, tarihi namaz öncesinde cami girişinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

SuperHaber Ayasofya Camii'nde - Resim : 2

CAMİ GİRİŞİNDE KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ 

-Koronavirüs önlemlerinin üst düzeyde olduğunun görüldüğü cami girişinde davetlilere maske ve dezenfektan tutuldu

TEVFİK GÖKSU: TARİFİ OLMAYAN BİR GÜN

 SuperHaber mikrofonlarına konuşan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu "Bugün benim için tarifi omayan bir gün. Tabiri caizse Roma ile başladığımız 'Zincirler kırılsın Ayasofya açılsın' sloganının duaya dönüşmüş halini bugün burada yaşıyoruz. Ve gerçekten şu anda bu mekanın içine ayakkabısız girmiş olmak, abdestle girmiş olmak tarifi mümkün olmayan bir halet-i ruhiye yaşattı bana. Bize bu güzellikleri yaşatan rabbime hamdediyorum. Bu güzelliklerin yaşanmasına vesile olan Cumhurbaşkanımıza binlerce kere teşekkür ediyorum. Tarihe, emanete sahip çıktı. Allah yolumuzu bahtımızı açık etsin." dedi.

 

 

SuperHaber Ayasofya Camii'nde ile ilgili etiketler cami Ayasofya namaz SuperHaber

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.