Süper yıldızlar forma giyecek mi?

Basketbol Dünya Kupası’nın başlamasına kısa bir süre kalırken ABD’nin yıldız oyuncularının kararları büyük bir merakla bekleniyor. 13 yıldır maç kaybetmeyen ABD’de o klasikleşen Dream Team fotoğrafı tarihte kalacak gibi...

FIBA 2019 Basketbol Dünya Kupası için geri sayım sürüyor. Milli takımımız ile aynı grupta yer alan ABD'de birçok yıldız isim Çin'de düzenlenecek bu büyük organizasyonda yer almayacağını açıkladı. NBA yıldızları bu kararlarıyla tepkilerin odağında...

Süper yıldızlar forma giyecek mi?

TRT Spor'dan Suat Yahyaoğlu'nun haberine göre; ABD Milli Takımı'nda James Harden, Anthony Davis, CJ McCollum, Eric Gordon, Bradley Beal ve Tobias Harris’in yanı sıra draftın yıldızı Zion Williamson da Çin’de olmayacak. Damian Lillard ve Kevin Love da Dünya Kupası’nda gidemeyebilir.

Süper yıldızlar forma giyecek mi? - Resim : 2

NBA oyuncularının böyle bir tutum sergilemesinin sebebi birçoğunun yeni takımlarla sözleşme imzalaması... Oyuncular form durumlarının yeni sezonda etkilenmemesi ve olası sakatlık durumlarından korunmak için turnuvaya katılmak istemiyor.

ABD basınında yer alan bilgilere göre bazı oyuncular tatillerini yarıda kesmek istemediği için de turnuvaya gelmeyecek.

2006'DAN BERİ YENİLMİYOR

ABD, basketbolda dünyanın en güçlü milli takımı. En son 13 yıl önce 2006 Dünya Şampiyonası yarı finalinde Yunanistan'a kaybettiler. O günden beri büyük turnuvalarda hiç yenilgi yüzü görmediler. İşte bu performansın da yıldız oyuncuların milli takım kararını etkilediği düşünülüyor.

ABD'li yıldız isimlerin milli takımdan uzaklaşması devam ederse basketbolseverlerin hem Dünya Kupası hem de Olimpiyatlar'da 'Dream Team'i görmesi neredeyse imkansız hale gelecek.

Süper yıldızlar forma giyecek mi? ile ilgili etiketler ABD NBA Basketbol
GÜNÜN VİDEOSU

BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'de hazımsızlık yarattı! Genel Kurul'da skandal hakaret...

BM, Filistin'in tam üyeliğini içeren karar tasarısını onayladı. İsrail’in Birleşmiş Milletler (BM) Temsilcisi Gilad Erdan, BM Genel Kurulu’ndaki Filistin konulu toplantıda karara tepki göstererek BM Anlaşmasını kürsüde parçaladı.