Süper Loto 15 Mart çekilişinde hangi sayılar kazandı?

Süper Loto 15 Mart çekilişinde hangi sayılar kazandı? Perşembe akşamları yapılan çekilişte kazanan numaralar belli oldu. Herkes tarafından büyük bir heyecan ile beklenen çekiliş gerçekleşti. Süper Loto'da bu hafta kazanan çıkmadı ve büyük ikramiye devretti.Vatandaşlar tarafından merakla beklenen Süper Loto 15 Mart çekilişinde hangi sayılar kazandı? Büyük ikramiye ne kadar oldu? Detaylar haberimizde...

Milli Piyango İdaresince düzenlenen Süper Loto'nun 15 Mart çekilişi gerçekleşti. Her hafta perşembe günü gerçekleştirilen çekiliş bu haftada tamamlandı. Geçen hafta 1 talihli 14 milyon lira ikramiye kazandı. Bu hafta ise kazanan olmayınca ikramiye devretti.Peki herkes tarafında merakla beklenen Süper Loto 15 Mart çekilişinde hangi sayılar kazandı? Büyük ikramiye ne kadar oldu? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

cats_3

15 Mart 2018 tarihli Süper Loto sonuçları: 05 - 20 - 22 - 31 - 40 - 47

Süper Loto'nun bu haftaki çekilişinde 6 bilen olmadı ve büyük ikramiye olan 1 milyon 813 bin 328 lira ikramiye haftaya devretti. Çekilişte 5 bilen 72 talihli 7 bin 837 lira 60'ar kuruş, 4 bilen 3 bin 236 kişi 187 lira 15'er kuruş ve 3 bilen 69 bin 67 talihli de 15 lira 15'er kuruş ikramiye kazandı.

SÜPER LOTO NASIL OYNANIYOR?

Süper Loto çekilişlerine 18 yaşından küçük olanlar katılamazlar. Katılmış olsalar bile ikramiye alamazlar. Süper Loto kuponu 6 kolondan oluşur. Her kolonda, 1’den 54’e kadar sayılar bulunur. Bu sayılardan 6 tanesi seçilir ve işaretlenir. İşaretlemelerin dik olarak yapılması, kırmızı kalem kullanılmaması gerekir. Doldurulan her kolona da ücret verilir.

Çekiliş sonucunda kazanılan ikramiyelerin 1 yıl içinde alınması gerekir. 1 yıl içerisinde alınmayan ikramiyeler zaman aşımına uğrar ve bu ikramiyeler için ödeme yapılmaz. Çekilişlerde katılım sınırı olmadığı için, istenilen sayıda kolon doldurularak katılım sağlanabilir.
Biletlere ikramiye ödenebilmesi için sahte, yırtılmış, tahrif edilmiş olmaması gerekir. Çekilen sayılar, bilet güvenlik numarası, arka yüzdeki seri numaralar ve barkotun da açık şekilde okunması gereklidir.

SÜPER LOTO NEDİR?

Süper Loto, Milli Piyango İdaresi tarafından Perşembe günleri çekilişi yapılan bir şans oyunudur. Aynı kolonda 1'den 54'e kadar olan rakamların arasından altı rakam seçilerek oynanır. Süper Loto'dan ikramiye kazanabilmek için aynı kolon içerisinden en az üç rakamın çekiliş sonuçları ile uyuşması gerekir. Altı rakam çekiliş sonuçları ile uyuştuğu durumda büyük ikramiye kazanılır. Büyük ikramiye bilen olmadığı durumda bir sonraki haftaya devir eder. 25 Ekim 2007 tarihinden beri şans oyunu her haftanın Perşembe günü yapılmaktadır.

KAZANANLAR İKRAMİYE'Yİ NEREDEN ALABİLİRLER?

Süper Loto çekilişinde 3, 4, 5 ve 6 bilen talihliler ikramiye almak için hak kazanır. İkramiye almaya hak kazananlar arasından;
3 ve 4 bilenler loto bayilerinden,
5 bilenler loto bayilerinden ya da Milli Piyango İdaresi şubelerinden
6 bilen talihliler de Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü’nden ikramiyesini alabilir.
Çekilişte 6 bilen çıkmazsa, büyük ikramiye sonraki hafta 6 bilenlere verilmek üzere devreder. 6 bilen çıkmadığı sürece büyük ikramiye tutarı devretmeye devam eder.

1804209_620x410
MİLİİ PİYANGO İDARESİ

İDARİ YAPI
İdarenin Merkez Teşkilatı ana hizmet, danışma ve denetim birimlerinden, Taşra Teşkilatı ise 18 ilde 22 şubeden oluşmaktadır..

İdarenin karar organı Yönetim Kuruludur. Yönetim Kurulu Genel Müdür, iki Genel Müdür Yardımcısı, Başbakanın önerisi ile atanan bir, Bakanın önerisi ile atanan iki üye olmak üzere altı kişiden oluşur. Yönetim Kurulu Başkanı, Genel Müdürdür.

Milli Piyango İdaresi, kanunlarla belirlenen faaliyetlere kaynak sağlamak, piyango, hemen-kazan, sayısal loto ve benzeri oyunları tertip etmek ve çekiliş düzenlemek, talih oyunları ve işletmelerini denetlemek, karşılığı nakit olmayan her türlü piyangonun tertip ve çekilişine izin vermek ve denetlemek üzere kurulmuştur.

HUKUKİ BÜNYE
İdare her türlü tasarrufa ehil, tüzel kişiliği haiz, özel bütçeli bir kamu kuruluşu olup, 320 Sayılı KHK ile saklı tutulan hükümler dışında özel hukuk hükümlerine tabidir. Muhasebe-i Umumiye Kanununa, Devlet İhale Kanununa tabi olmayan İdare, Sayıştay ve TBMM'nin denetimine tabidir.

MİLLİ PİYANGO İDARESİ KURULUŞ

Osmanlı Devleti'nin son yıllarında resmi olmayan ilk piyango "Donanma Cemiyeti" tarafından düzenlenmiştir. Savaş gemisi tedarıki amacıyla düzenlenen bu piyangonun ikramiyelerini halkın verdiği hediyeler oluşturmuştur.

Bu düzenlemenin ilgi görmesi üzerine, Şark Şimendiferleri ve Ergani Bakır İşletmeleri tahvillerinin satışını özendirmek amacıyla, Cumhuriyetten önce, kazananları kura ile belirlenen ilk resmi piyango uygulaması başlatılmıştır.

Cumhuriyet'in ilanından sonra, 710 sayılı Kanunla, 9.Ocak.1926 tarihinden itibaren karşılığı nakit olarak ödenmek üzere piyango tertip ve keşide etme hakkı "Türk Tayyare Cemiyeti"ne verilmiştir.

14 yıl süreyle "Tayyare Piyangosu" adı altında, Türk Hava gücüne katkı sağlamak amacıyla, anılan cemiyet tarafından düzenlenen çekilişler 5.7.1939 tarih ve 3670 sayılı Kanunla Milli Piyango Idaresi kurulana kadar devam etmiştir.

Milli Piyango Teşkiline dair 3670 'Sayılı Kanun, 1988 yılı içinde 6.6.1988 tarihinde yürürlüğe giren 320 Sayılı KHK ile mülga kılınmış, Milli Piyango İdaresi'nin kuruluş ve görevleri hakkındaki söz konusu KHK, idare'ye piyango dışında,hemen­kazan ve sayısal loto oyunları ile eşya piyangoları tertip edebilme yetkisini de tanımıştır. Bu oyunlardan hemen-kazan 1989 Temmuz ayında, Sayısal Loto ise 1996 Kasım ayında oynatılmaya başlatılmıştır.

Bu arada karşılığı nakit olmayan çekilişlere izin vermek ve izlemek talih oyunları işletmelerini denetlemek de Milli Piyango İdaresi'nin görev ve hizmet alanına dahil edilmiştir,

Süper Loto 15 Mart çekilişinde hangi sayılar kazandı? ile ilgili etiketler Süper Loto 15 Mart çekilişi sonuçları hangi sayılar kazandı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.