Süper Lig'in yeni yayıncısı kim olacak? beIN Sports Türkiye'den çekiliyor mu?

Süper Lig'de yayıncı kuruluş, gelecek sezondan itibaren değişebilir. beIN Sports'la Süper Lig kulüpleri arasında büyüyen krizde yeni gelişmeler yaşanıyor. Hürriyet Gazetesi yazarı Tahir Kum'un iddiasına göre, Süper Lig maçlarının yayını konusuna kulüpler el koydu.

Süper Lig'de yeni sezon öncesi yayıncı kuruluş "krizi" derinleşiyor. Geçen sezon Fenerbahçe kulübüyle kavga eden ve yeni ihaleye katılmayacağı konuşulan beIN Sprots'a alternatif aranıyor. Hürriyet yazarı Tahir Kum, Kulüpler Birliği'nin Süper Lig A.Ş'yi kurmak için harekete geçtiğini yazdı.

Kum, "Kulüpler birliği vakfı yayın işine bizzat el koydu. Sonunda olacağı buydu; yıllardır bir türlü sağlıklı yapıya kavuşturulamayan Süper Lig maçlarının yayını konusuna kulüpler el koydu. Kulüpler Birliği Vakfı, 5 Temmuz’da kendi genel kurulunu yaptıktan hemen sonra Süper Lig A.Ş’yi kurmak için gerekli yasal işlemleri başlatacak. İlk hamle olarak da yayın işine el atacaklar. Bununla ilgili olarak son 2 ayda Türkiye’den ve yurt dışından çok sayıda firma ile görüştüler, sunum yaptılar" dedi.

Kum'a göre kulüplerşu şu an başka yayıncı olmadığı için beIN Sports’un her dediğine ‘evet’ demek zorunda kalıyorlar. Sözleşmedeki koşullar yerine getirilmediği için fesih hakkına sahipler ama yapamıyorlar. Ağustos ayında bu firmalarla bir kez daha masaya oturacaklarının altını çizen Kum, kulüplerin bu işe bizzat müdahil olmalarının gerekçelerini şöyle sıraladı:

1- Yayıncı kuruluş beIN Sports, son 3 yılda yaklaşık 500 milyon doların üstüne yattı. ‘Zarar ediyoruz’, ‘Pandemi var’ gibi gerekçeler öne sürerek bu rakamı sildirdiler.

2- Ortada teminat mektupları bile yok.

3- Süper Lig’in pazarlamasını doğru dürüst yapamadılar, koca ligin bir isim sponsoru yok.

4- Abone sayıları giderek eriyor. Bundan 5-6 yıl önce 2 milyon olan beiN Sports’un spor paketi abone sayısı bugün 1,1 milyona düştü. Kulüplerin tepkisinden federasyon da nasibini alıyor. “Federasyon yayıncıya çok fazla taviz veriyor” diyorlar. Hatta bazı başkanlar, “Aralarında gizli bir anlaşma mı var?” ifadesini bile kullanıyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Süper Lig'in yeni yayıncısı kim olacak? beIN Sports Türkiye'den çekiliyor mu? ile ilgili etiketler beIN Sports TFF Hürriyet Tahir Kum
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.